Een van de jeugdigen vernielde de ruit van een politieauto.
Een van de jeugdigen vernielde de ruit van een politieauto. Politie Haarlemmermeer

Groep tieners keert zich tegen politie: vier aanhoudingen voor vernielingen bij hotel in Zwanenburg

29 oktober 2020 om 13:01 Overig

ZWANENBURG De politie heeft woensdagavond vier jongens, in de leeftijd van 14 tot en met 17 jaar, uit Haarlem en Heerhugowaard aangehouden in een hotel aan de Olmenlaan in Zwanenburg. Dit gebeurde naar aanleiding van een melding van een hotelmedewerker dat meerdere jongeren overlast veroorzaakten en de huisregels van het hotel overtraden.

Rond 22.35 uur arriveerden de agenten bij het hotel en vertelde de medewerker hen dat de jongeren een feestje aan het bouwen waren in meerdere hotelkamers. Ook zouden de tieners in en rond het hotel vernielingen hebben aangericht. De hotelmedewerker had de jeugd al enkele malen verzocht het hotel te verlaten, maar hierop werd geen gehoor gegeven. Toen de agenten vervolgens aanklopten, werden zij, nadat de deur werd geopend, direct door de jongens bedreigd en beledigd. Een van de tieners was als vermist opgegeven en werd gevraagd om mee te gaan met de agenten. Hierop keerde de groep zich tegen de politie. Een van de jongeren bedreigde de agenten met een stuk glas. 

Toen er versterking van diverse politieauto’s arriveerde keerde de rust  terug. Vier personen werden aangehouden. Op het moment dat de jongens in de politieauto werden gezet, zag een van de tieners kans deze te vernielen.

De agenten hebben aangifte gedaan van bedreiging en belediging. Het hotel deed op zijn beurt aangifte van vernieling. De jongens zitten op dit moment nog vast en worden door de politie verhoord.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie