Suzanne Rietveld: 'Het werd tijd voor iets nieuws'
Suzanne Rietveld: 'Het werd tijd voor iets nieuws' pr

Ex-KLM-medewerkster is nu ZorgMies in Haarlemmermeer

30 oktober 2020 om 10:45 Zorg

HAARLEMMERMEER  De landelijke organisatie ZorgMies Nederland heeft sinds oktober ook een vestiging in Haarlemmermeer. Eigenaar en manager is Suzanne Rietveld, vroeger actief voor KLM.

ZorgMies levert ondersteuning in de vorm van mantelzorg in de huiselijke omgeving, voor ouderen maar ook voor gezinnen waar een kind een bijzondere zorgbehoefte heeft. Suzanne: “Denk hierbij aan taken zoals lichte huishoudelijke hulp, boodschappen doen, begeleiding en vervoer bij bezoek aan arts of therapeut, maar ook gewoon samen een wandeling maken of koken en tuinieren. Ook intensievere diensten als nachtelijke waakservice of ondersteuning bij revalidatie behoren tot de mogelijkheden, evenals de vervanging van een reeds actieve mantelzorger, bijvoorbeeld vanwege vakantie. Al deze diensten worden vaak geheel of gedeeltelijk vergoed door de overheid. We kunnen daarbij adviseren.”

Suzanne Rietveld heeft een loopbaan bij KLM achter de rug waarbij ze zich onder meer met de zorg voor re-integratie van vliegend personeel bezig hield, ze volgde een serie opleidingen in het overheidsdomein met als afronding de opleiding voor WMO Consulent.

“Het werd tijd voor iets nieuws, en omdat zorgverlening altijd mijn interesse heeft gehad was de keuze voor ZorgMies een logische stap. Tenslotte weet ik ook goed de weg in de overheidsregelingen op het gebied van zorgondersteuning. Maar het is ook spannend, er komen veel dingen bij zoals het opzetten van een team met gemotiveerde mensen.”
“Daarbij wordt de hulpverlening uitgevoerd door een ZorgMies (dame) of een ZorgSiem (heer). De mantelzorger wordt altijd zorgvuldig aan een zorgcliënt gekoppeld. Het moet tenslotte van twee kanten klikken. Deze mantelzorgers werken vaak hooguit twintig uur per week en kunnen daarmee een leuk aanvullend inkomen realiseren. Maar centraal staat de interesse en zorg voor de cliënt.”

“Denk aan wat er nu met de pandemie gebeurt en het effect dat dit op ouderen heeft. Dan wordt onze ondersteuning ineens heel actueel. De overheid stimuleert dat ouderen zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen, maar kinderen zijn niet altijd in staat dagelijkse hulp te bieden wanneer dit nodig wordt. Dan is het fijn dat een ZorgMies hen dagelijks even op de hoogte houdt. Ook worden bijvoorbeeld patiënten na een ziekenhuisopname vaak snel ontslagen en moeten thuis verder herstellen. Dan is mantelzorg via ZorgMies een uitkomst.”

“Tenslotte, we groeien hard en merken dat onze dienstverlening in een behoefte voorziet en gewaardeerd wordt. Daarbij zijn we op zoek naar nieuwe medewerkers die interesse hebben in de mantelzorg. Dus niet alleen mensen die mantelzorg kunnen gebruiken, maar ook mensen die als mantelzorger willen werken. Meer informatie op ZorgMies.nl.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie