Erik Vermeulen lijkt nu toch aan het langste eind te trekken in zijn conflict met Paul Meijer
Erik Vermeulen lijkt nu toch aan het langste eind te trekken in zijn conflict met Paul Meijer gemeente Haarlemmermeer

Foutje rechtgezet: Erik Vermeulen terug bij Forza

4 november 2020 om 10:04 Politiek

HOOFDDORP ‘Forza heeft vanochtend een grote fout recht gezet. Erik Vermeulen is terug in de fractie’. Dit bericht stuurde partijgenoot raadslid Tjarda Reesink woensdag de publiciteit in. Het is een nieuwe aflevering in de maanden durende soap rond de grootste oppositiepartij van Haarlemmermeer.

Reesink: “Er is begin oktober door een groep mensen van buiten de fractie druk uitgeoefend op twee leden van binnen de fractie om Erik Vermeulenweg te werken. Dit is gelukt, en deze beslissing wordt sindsdien betreurd. Beide leden hebben spijt van de onbezonnen actie en hebben geprobeerd de fractie te herstellen. Dat is gelukt zodat Erik Vermeulen weer onderdeel uitmaakt van de fractie van Forza. Binnenkort kunnen we als fractie naar buiten treden over alles wat er zich allemaal heeft afgespeeld.”

Vermeulen zelf wil nog niets kwijt. “Ik zou dat graag willen doen, maar laat berichtgeving over aan de partij.” Hij gaf na zijn uitsluiting aan hoe dan ook in de gemeenteraad door te gaan, en het liefst als onderdeel van Forza. De fractie lijkt naast Reesink en Vermeulen verder te bestaan uit Michel van Dijk en Jordy Schaap, die het vertrek van Vermeulen in gang hadden gezet. Ondertussen was oprichter Paul Meijer verwijderd, maar die kwam later weer terug. Juist met hem ligt Vermeulen in de clinch. De tijd van Meijer bij Forza lijkt daarom definitief voorbij. De partij zou momenteel in afwachting zijn op een gemeentelijk onderzoek over het functioneren van een of meerdere leden. Daarom is het moeilijk te zeggen hoe de toekomst er uit precies ziet.

Eric Hoenson

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie