"We zijn gemotiveerd om door te gaan", aldus Clinton Feurich. Arjan Broek

Clinton Feurich van het Cultuurgebouw: ‘Juist in coronatijd creatief zijn’

11 november 2020 om 12:51 Overig

HOOFDDORP Naar aanleiding van de persconferentie van 3 november is Het Cultuurgebouw tot en met 18 november gesloten. Schouwburg De Meerse, Poppodium Duycker en de Bibliotheek Haarlemmermeer sluiten geheel de deuren voor publiek en kunstencentrum Pier K gedeeltelijk. Maar achter de schermen wordt niet stilgezeten. Clinton Feurich, lid van het managementteam van Het Cultuurgebouw en directeur van de Bibliotheek Haarlemmermeer, vertelt erover.

VEEL VERANDERING Sinds het begin van de coronatijd is veel veranderd. “Als gevolg van de strengere maatregelen zijn we helaas tot en met 18 november gesloten. Ontzettend spijtig, want het ging heel goed. Pier K had meer nieuwe cursisten dan vorig jaar, de bieb liep prima en Duycker en De Meerse waren open met beperkte zaalbezetting. Deze tweede lockdown is jammer, maar we zien de motivatie en flexibiliteit vanuit onze medewerkers om door te gaan. Iedereen wil het maximale realiseren voor het publiek.”

ONLINE Regelmatig houdt het managementteam coronaoverleggen. De verschillende bedrijven in Het Cultuurgebouw vallen namelijk binnen andere branches met andere protocollen. “In de overleggen bespreken we de huidige regels, informeren we elkaar over wat er speelt en maken we een beleid. Omdat we vanuit huis werken is het belangrijk om de aansluiting en interactiviteit met elkaar te behouden. Onze focus ligt bij de bieb vooral op de promotie van online diensten, zoals educatieve video’s voor in de klas of de online Bibliotheek app. Het is een zoektocht naar creatieve oplossingen.”

TOEKOMST Daarnaast is Het Cultuurgebouw bezig met het ontwikkelen van een nieuwe gedeelde visie voor de diverse productlijnen van de verschillende bedrijven. “Het is een uitdaging om alle uitingen te bundelen, maar zo kunnen we onze bezoekers een nog beter kwalitatief product leveren. We moeten het op de juiste manier neerzetten en kijken naar de behoefte van de inwoners van onze gemeente. Vanuit de bieb zijn we bezig om onze maatschappelijke kant verder te ontwikkelen. Samen met de gemeente en andere maatschappelijke partners willen we Haarlemmermeerders de juiste hulp bieden wanneer ze bijvoorbeeld werk zoeken of niet goed kunnen lezen én ze ondersteunen om zelfredzaam te zijn. We willen de huiskamer van Haarlemmermeer creëren, waar je terecht kunt voor alles wat je nodig hebt.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie