Nederlaag voor'MeerSquashin squashtopper

15 maart 2018 om 17:09 Sport/sport

HOOFDDORP Het eerste herenteam van 'MeerSquash heeft woensdagavond een pijnlijke nederlaag geleden. In Hellendoorn werd de topper tegen naaste concurrent Twente met 9-4 verloren.

Bart Ravelli, de nummer drie van het afgelopen NK, was in de eerste partij van de avond niet opgewassen tegen tienvoudig nationaal kampioen Laurens Jan Anjema. Waar de Hoofddorper in de eerste seizoenshelft nog dichbij een stunt was tegen de beste Nederlandse squasher aller tijden, kon de Hoofddorper dit keer geen potten breken: 5-11, 4-11, 2-11.

Kopman Paul Coll bracht de stand vervolgens weer gelijk door een indrukwekkende zege op Omar Abdel Meguid. De Nieuw-Zeelander verwachte voorafgaand aan zijn wedstrijd met de Egyptenaar een zware strijd, maar was vanaf het begin tot het einde ongekend dominant: 11-3, 11-1, 11-3.

Het slotduel tussen de Engelsmannen Jaymie Haycocks ('MeerSquash) en Angus Gilliams (Twente) moest daarom de beslissing brengen. Haycocks begon goed en domineerde in het eerste bedrijf de lange slagenwisselingen, maar maakte op de belangrijke momenten een aantal fouten. Het verlies van de eerste game bleek uiteindelijk cruciaal. Hoewel de 'MeerSquasher alles probeerde en nog wel een game won, moest hij de overwinning aan zijn tegenstander laten: 9-11, 6-11, 11-7, 6-11.

Ondanks de nederlaag gaat 'MeerSquash met 84 punten uit 9 wedstrijden nog steeds aan kop in de Dunlop SBN Eredivisie. De voorsprong van de Hoofddorpers op SportCity Dordrecht (tweede met 80 punten) en Twente (derde met 79 punten) is echter wel flink geslonken. Bovendien heeft Twente nog een inhaalwedstrijd te goed.

Op 28 maart staat de volgende speelronde op het programma in de SBN Eredivisie. 'MeerSquash speelt dan thuis tegen rivaal Victoria Rotterdam, terwijl Sport City en Twente in Dordrecht tegen elkaar spelen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie