Afbeelding
Pr

Sinterklaas komt toch, en zelfs in alle kernen Haarlemmermeer

11 november 2020 om 17:26 Overig

HAARLEMMERMEER Goed nieuws voor de kleintjes: alle kernen van Haarlemmermeer worden dit jaar bezocht door Sinterklaas. Niet in het echt, maar via Facebook, Instagram en Tiktok. Burgemeester Marianne Schuurmans en haar sinterklaasteam hebben het de laatste weken druk gehad met filmpjes schieten op diverse locaties. Het feuilleton start donderdag 16 november om 16.00 uur via de Facebookpagina van de gemeente.

“Zo kunnen we toch nog iets doen voor de kinderen, want Sinterklaas moet hoe dan ook te zien zijn in Haarlemmermeer”, zei de burgemeester woensdagmiddag. “We proberen voor kinderen het leven zo normaal mogelijk te houden, daarom hebben we Sint Maarten toegestaan. Sinterklaas is elk jaar een hoogtepunt, niet alleen voor mij als burgemeester, vooral voor de kinderen. De traditionele viering is dit jaar onmogelijk, ook mag het pietenhuis niet, en daarom hebben we met de organisatoren van de zes intochten creatief nagedacht wat we wel konden doen.”

“We bieden een serie online avonturen die tot pakjesavond iedere maandag en donderdag steeds vanaf vier uur te downloaden zijn, zodat kinderen gerustgesteld zijn en weten dat Sinterklaas in de buurt is geweest. We bezoeken alle kernen van Haarlemmermeer, overigens vanwege de coronaregels zonder Pieten. De filmpjes duren steeds vijf minuten, er zijn zes afleveringen. Het was nog een aardige klus voor me, zeker gezien mijn volle agenda. Maar het resultaat mag er zijn.”

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie