De groep Reesink/Vermeulen wordt al op gemeentepagina getoond.
De groep Reesink/Vermeulen wordt al op gemeentepagina getoond. Gemeente

Reesink en Kos keren Forza de rug toe

13 november 2020 om 09:36 Overig

HOOFDDORP Raadslid Tjarda Reesink en fractie-assistent Juriaan Kos verlaten Forza en sluiten zich aan bij Eric Vermeulen. Vanaf volgende week vormen zij in de gemeenteraad van Haarlemmermeer de groep Reesink-Vermeulen. Tegen oprichter Paul Meijer van Forza loopt een integriteitsonderzoek.

“De kiezers van Forza! zijn doorgaans mensen die hard werken voor hun geld, met een no nonsens mentaliteit. Het verkwisten van gemeenschapsgeld wordt door hen met kracht veroordeeld. Helaas hebben onze ogen gezien wat inmiddels iedereen kan zien. Het is pijnlijk en verdrietig dat juist in onze partij laakbaar omgegaan wordt met belastinggeld,” laten ze in een verklaring weten.

“Wij keuren dan ook het gedrag van Paul Meijer af. We hebben de afgelopen weken/maanden met alles wat in onze mogelijkheden ligt geprobeerd om samen met de heer Van Dijk en de heer Schaap (de achterblijvers binnen Forza, red) stappen te zetten naar een Forza-fractie met leden van onbesproken gedrag. Tot onze spijt blijkt dit een vergeefse poging. Kennelijk is het binnen Forza zo dat een klokkenluider moet boeten en een verdachte kosten wat kost beschermd moet worden. Dit staat niet in verhouding tot de gegevens waar wij mee geconfronteerd werden.”

“Om die reden zullen wij geen deel meer uitmaken van de fractie van Forza! Haarlemmermeer. In overleg met Erik Vermeulen zullen wij vanaf volgende week de groep Reesink-Vermeulen vormen en ons de komende weken beraden op onze politieke ambities en over de vraag hoe wij de belangen van onze inwoners centraal stellen.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie