Afbeelding
Eigen foto

Landelijke media verbijsterd over groot 'coronafeest' Nieuw-Vennep

16 november 2020 om 08:43 Corona

NIEUW-VENNEP Het grote ‘coronafeest’ in afgelopen zaterdag in Nieuw-Vennep is door alle landelijke media uitgebreid opgepakt als hoofdnieuws. De verbijstering was groot.

Chocoladeletters in de Telegraaf: ‘Politie maakt eind aan tentfeest in Nieuw-Vennep’. ‘Marechaussee beëindigt feest met tachtig 40- tot 50-jarigen in Nieuw-Vennep’, schrijft Nu.nl. Hart van Nederland had het zelfs over: Politie maakt einde aan tentfeest met tachtig man in Nieuw-Vennep. Ook bijvoorbeeld het AD, Teletekst, Haarlems Dagblad en NHnieuws hadden er items over.

Uiteraard was het Witte Weekblad Nieuw-Vennep een van de eerste media die berichtte over het feest, dat werd gehouden in een grote tent achter een woning. Er was een grote bar geplaatst. De tent was omheind, wat het voor handhavers lastig maakte om bij de tent te komen, maar ook bezoekers niet konden vluchten. Organisatoren waren een man en vrouw van 51 en 49 jaar. r waren bijna tachtig mensen aanwezig, de meesten tussen veertig en vijftig jaar. Die lieten zich niet zomaar verwijderen. Omdat de sfeer grimmig werd bij het noteren van namen, werden ook de marechaussee en de politie uit Lisse ingezet. Daarna werd de sfeer rustig, er zijn geen gewonden gevallen.

Burgemeester Marianne Schuurmans was woedend, na opnieuw een feest in Haarlemmermeer, waar bijna wekelijks de regels met voeten getreden worden. “Dit kán absoluut niet! Onverantwoord voor de volksgezondheid in deze coronatijd en onacceptabel ten opzichte van onze horeca die om diezelfde reden gesloten moet blijven”, schijft ze op Twitter. “De organisatoren een flink hogere boete tegemoet kunnen zien.”

Organisatoren van illegale feesten riskeren een boete van 4000 euro. Voor bezoekers die de coronaregels overtreden, zijn de boetes onlangs verlaagd van 395 euro naar 95 euro.

Op onze facebookpagina zijn de reacties niet van de lucht. Enkele opmerkingen: ‘om je kapot te schamen’, ‘waar zit je verstand’, ‘rondleiding op de IC geven, dan denken er wel anders over’.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie