Ook de Joannes de Doperkerk geeft op 25 november met de kleur rood een signaal af.
Ook de Joannes de Doperkerk geeft op 25 november met de kleur rood een signaal af. Eigen foto

Joannes de Doperkerk Hoofddorp gaat ‘op rood’

17 november 2020 om 08:09 Religie

HAARLEMMERMEER Godsdienstvrijheid moet een grondrecht zijn van elk mens. Jazeker! Maar is dat wel zo? Hoeveel mensen ondervinden wereldwijd problemen, omdat zij een ander geloof belijden dan de officiële ‘staatsgodsdienst’? Hoeveel mensen hebben daarom moeten vluchten? En als iemand vertelt dat de meest vervolgde groep gelovigen ter wereld de christenen zijn, krijgt hij verbaasde reacties.

“Godsdienstvrijheid is een mensenrecht”, zegt Peter Broeders, directeur van Kerk in Nood. “Niemand mag worden lastig gevallen, gediscrimineerd in werk of huisvesting, of bedreigd met het ontnemen van vrijheid of zelfs zijn of haar leven, alleen vanwege zijn geloof.”

Gezien bovenstaande valt er anno nu nog het nodige te verbeteren en daarom doet hij een oproep aan iedereen die het belang van godsdienstvrijheid onderschrijft: sta op voor deze zo belangrijke, geestelijke waarde en doe op 25 november mee met RedWednesday, de actiedag voor godsdienstvrijheid, waarop alles draait om de kleur rood. Voel je je betrokken, draag dan die dag iets roods, zoals een RedWednesday-button. De actie wordt ondersteund door de kerken, waarvan een aantal, zoals bijvoorbeeld de St Jan in Den Bosch, die dag in vlammend rood worden gezet. De H. Joannes de Doperkerk aan de Kruisweg doet dit jaar voor het eerst mee en zich gaat op 25 november dus ook ‘op rood’

In 2019 was er een RedWednesday, die wereldwijd zo’n 335 miljoen mensen deed beseffen dat in tal van landen de keuze van een eigen religie nog steeds aan banden wordt gelegd. Dit jaar staat 25 november in het teken van de vele beperkingen van geloofsvrijheid die minderheden lijdzaam moeten ondergaan.

Meer informatie op: kerkinnood.nl/redwednesday2020.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie