Van links af Laurens, Almar en Stephan gaan ‘vooruit naar vroeger’.
Van links af Laurens, Almar en Stephan gaan ‘vooruit naar vroeger’. pr

Schenk Makelaars bouwt twee schuren om tot circulair kantoor

20 november 2020 om 13:51 Overig

HOOFDDORP Schenk Makelaars heeft aan de Taurusavenue 183 in Hoofddorp een duurzaam en circulair kantoorgebouw gerealiseerd. Het pand voldoet niet alleen aan de wensen van de gebruikers, maar zeker ook aan alle eisen van deze tijd.

De grond werd samen met SWDV Advocaten gekocht van de gemeente Haarlemmermeer en vervolgens heeft Schenk Makelaars het gehele project zelf gerealiseerd. Oorspronkelijk stonden op deze plek twee schuren die dienst deden als aardappelbewaarplaats van de naastgelegen boerderij Den Burgh. Met deze twee schuren heeft de architect rekening gehouden bij zijn ontwerp. De boerderij zelf is in 2012 geheel gerenoveerd door Stadherstel en als top-restaurant een jaar later in gebruik genomen.

De nieuwbouw, met als naam ‘Den Burgh Offices’, is zoveel mogelijk duurzaam en circulair. De gebouwen zijn voorzien van de laatste technologie op het gebied van duurzaamheid. Zo is er zoveel mogelijk circulair gebouwd, is er een warmtepomp en wordt er voor de energie zonne-energie opgewekt met de zonnepanelen op het dak. Voor de afvoer van water wordt het vuilwater en hemelwater gescheiden. Het hemelwater gaat terug de natuur in.

Voor zowel het interieur als het exterieur is duurzaamheid en circulariteit de basis, hetgeen concreet terug te zien is in het straatwerk tot aan het meubilair. In en rond de kantoren is gescheiden afval-inzameling de norm. Het groene buitenterrein is voorzien van hergebruikte klinkers, bio based betonnen keringen en gebruikte varkensroosters. Schenk Makelaars maakt zelf gebruik van deels elektrisch vervoer door middel van elektrische auto’s en fietsen. Het parkeerterrein is voorzien van diverse laadpalen.

Met de nieuwbouw en renovatie heeft deze historische plek weer de volle aandacht binnen de Metropoolregio Amsterdam. Deze ‘Zuidas van Hoofddorp’, zijnde Beukenhorst Oost-Oost, zal in de toekomst verder ontwikkeld worden en is gelegen direct aan de Rijksweg A4 Amsterdam – Den Haag. Het project past volledig binnen het thema ‘vooruit naar vroeger’.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie