Deze twee kinderen doen alvast mee aan de wedstrijd.
Deze twee kinderen doen alvast mee aan de wedstrijd. pr

Heel Holland kleurt voor zieke Hoofddorpse moeder Marina

20 november 2020 om 17:33 Mensen

HOOFDDORP Met de actie Heel Holland Kleurt moet er nieuw leven worden geblazen in de crowdfunding voor Marina van der Kruijs. "We staan op ongeveer 72.000 euro, een mooi bedrag, maar er moet meer bij", zegt haar man Remco.

De zieke Hoofddorpse moeder van drie kinderen van 4, 9 en 15 jaar kan haar leven alleen redden via een operatie in Spanje. De kosten van 105.000 euro worden niet vergoed en zelf heeft ze dit geld niet. Op diverse manieren is de laatste maanden geld ingezameld. Remco: "Maar het is een beetje stilgevallen, daarom hebben we een nieuwe actie verzonnen: Heel Holland Kleurt. We willenzoveel mogelijk kinderen in heel Nederland deel laten nemen aan een sinterklaas-kleurwedstrijd. De tekening is gratis te downloaden via onze website laatmarinaleven.nl. Dan hopen we dat ouders geïnteresseerd raken in het verhaal van Marina en een donatie overwegen."

Het team rond de 39-jarige Marina, die lijdt aan een zeldzame bindweefselaandoening, pakte de zaken rigoureus aan. Familieleden hebben mailadressen van alle 7.000 basisscholen in Nederland opgespeurd en die aangeschreven. De hoop is dat zij de actie onder de aandacht brengen bij de ouders en op deze manier het verkeer naar de website leiden. Er moet natuurlijk wel iets tegenover staan. In totaal maken acht kinderen kans op een cadeaubon van 50 euro van Intertoys, voor elke schoolgroep één. Dit is gesponsord door een donateur. "

"We zijn benieuwd naar de respons", zegt Remco. "Veel scholen zijn nagebeld. Soms was de mail in de spambox terecht gekomen, of was het adres niet meer in gebruik. Wat precies de animo is moet nog blijken. Jammer is dat de school van onze eigen kinderen de actie niet ondersteunt omdat het om een verkapte sponsorvorm zou gaan. Onterecht, want je kan meedoen zonder geld te doneren."

"Gelukkig hebben we ook veel positieve reacties gehad, ook in Haarlemmermeer. Al met al hopen we op honderd deelnemende scholen. Gemiddeld hebben die 400 leerlingen, reken maar uit. Overigens kunnen kinderen ook individueel meedoen. Als onze verwachting van een goede respons uitkomt, heeft RTL nieuws aangegeven er een item over te willen maken."

Ondertussen kruipt de tijd voor Marina verder. De artsen in Barcelona hebben via een videogesprek laten weten dat door de coronadrukte een operatie pas in het voorjaar kan plaatsvinden. "Gelukkig staan we bovenaan de wachtlijst, maar we moeten nog even wachten. Marina gaat langzaam maar zeker achteruit. Er komen steeds meer slechte dagen waarop ze niet meer kan lopen. De elektrische rolstoel is besteld, die komt eraan. We staan op doneersite Geef.nl op 61.000 euro, via de collecte en andere lokale acties hebben we ruim 10.000 euro kunnen ophalen. We hopen dat Heel Holland Kleurt een nieuwe impuls kan geven."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie