Martijn van Kampen(links) namens Renault Nieuwendijk een boeket bloemen aan Bas Rouendal van de gemeente bij de aflevering van 14 nieuwe Renaults.
Martijn van Kampen(links) namens Renault Nieuwendijk een boeket bloemen aan Bas Rouendal van de gemeente bij de aflevering van 14 nieuwe Renaults. PR

Ambtenaren op pad in 14 elektrische Renaults

22 november 2020 om 10:00 Verkeer en vervoer

HAARLEMMERMEER De gemeente Haarlemmermeer is deze week 14 elektrische auto’s rijker geworden. Renault Nieuwendijk heeft de gemeente voorzien van een geheel nieuw 100% elektrisch wagenpark. Het al de vierde keer in acht jaar dat de twee partijen met elkaar in zee gingen.

De gemeente Haarlemmermeer liep voorop bij de omschakeling naar duurzaam rijden. Al in 2012 werd er gekozen voor 15 volledig elektrische Renaults Fluence met 0% uitstoot van Autobedrijf Nieuwendijk. In de loop der jaren werden die vervangen door nieuwere elektrische Renaults. Nu, acht jaar later, rijden de medewerkers van de gemeente Haarlemmermeer nog steeds naar volle tevredenheid elektrisch. 

Dit keer koos de gemeente voor 13 nieuwe Renault ZOE’s en een elektrische Kangoo. De batterij van de vernieuwde ZOE heeft een capaciteit van 52 kWh waarmee tot 395 km (WLTP) gereden kan worden. De Kangoo ZE is een zeer praktische bestelwagen die veel laadruimte biedt en een maximaal bereik van 245 km heeft. Met deze vervanging is het wagenpark van de gemeente weer volledig up-to-date en kunnen er weer vele kilometers worden afgelegd zonder het milieu te belasten. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie