Het is niet anders: het podium is nu de huiskamer.
Het is niet anders: het podium is nu de huiskamer. Pr

Haarlemmermeers talent te zien tijdens online festival van Gig

22 november 2020 om 10:47 Overig

HAARLEMMERMEER Stichting GIG Haarlemmermeer biedt 20 december de dertiende editie van haar jaarlijkse benefietshow. Dit jaar moet alles anders met een livestream, die wordt uitgezonden op YouTube en GIGHaarlemmermeer.nl.

Net als voorgaande jaren krijgt lokaal, jong, Haarlemmermeers talent een podium en wordt geld ingezameld voor Hospice Bardo en het Adamas Inloophuis. Er komen bijzondere online acts en er wordt geld opgehaald via donaties, een online veiling en online challenges.

De organisatie van Gig, bestaat uit jongeren. Samen met vaste partners zoals gemeente, Rabobank, Cultuurgebouw, Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp en tientallen lokale ondernemers zorgt Gig er al tijden voor dat enerzijds jong lokaal talent wordt ontplooid en dat anderzijds geld wordt ingezameld voor de twee goede doelen. De afgelopen jaren was Gig goed voor een opbrengst van meer dan 50.000 euro.

Voorzitter Nick van Duin: “We keken natuurlijk allemaal uit naar een uitverkochte grote zaal van de Meerse of een volle, levendige kerstmarkt in de passage van het Cultuurgebouw. Maar door het coronavirus hebben we onze plannen over een andere boeg moeten gooien. Elke persconferentie zaten we met spanning voor de buis. Plan A werd plan B, plan B werd plan C en zo zijn we inmiddels het halve alfabet door.”

”We doen ons best om in deze bizarre tijden alsnog iets moois neer te zetten, want kunst verbindt. We hebben een aantal prachtige bands en een paar bijzondere verrassingen. Zo komen de kinderen van basisscholen Klavertje Vier, De Optimist en Vesterhavet met iets heel bijzonders. Dit allemaal dankzij een team-up van Zangexpress en PierK, onder leiding van Barbara van Houten.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie