Bevers geven de kaarten
Bevers geven de kaarten Rijnlandgroep

Burgemeester op bezoek bij Bevers van Scouting in Zwanenburg

22 november 2020 om 21:14 Overig Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag was er bijzonder bezoek bij de Bevers van Scouting Rijnlandgroep in Zwanenburg. Burgemeester Schuurmans kwam langs bij de Bevers om tekeningen voor Sinterklaas in ontvangst te nemen. Ook voor de Welpen was het een bijzondere dag met de installatie van de nieuwe leden.

Dat is toch wat! Door al dat gedoe om Corona heeft Sinterklaas laten weten dat hij dit jaar niet op bezoek kan komen bij de Bevers. Maar deze jongste groep (5 t/m 7 jaar) van Scouting heeft daar een mooie oplossing voor gevonden. Ze maakten grote briefkaarten en tekeningen voor Sinterklaas en vroegen aan burgemeester Schuurmans of zij deze aan Sinterklaas kon geven. De burgemeester kwam afgelopen zaterdag bij de Bevers op bezoek om de tekeningen op te halen.

Het werd een gezellig bezoek waarbij de burgemeester sprak met de kinderen over Sinterklaas, Ozosnel en de Pieten. Ze vertelde over de filmpjes op internet en dat ze heel veel weet over Sinterklaas. Helaas wilde ze de Bevers geen geheimen over Sinterklaas verklappen. Na nog wat foto’s nam zij de tekeningen in ontvangst en beloofde ervoor te zorgen dat die bij Sinterklaas zullen komen. De Bevers bedankten haar en zwaaide haar daarna uit.

Voor de Welpen (7 t/m 11 jaar) was het ook een bijzondere dag. Naar aanleiding van de succesvolle open dag, werden er nu wel negen nieuwe leden geïnstalleerd. Dat betekent dat ze vanaf nu echt deel zijn van de groep. Via een live-stream konden de ouders meekijken bij dit bijzondere evenement. Nadat de kinderen allemaal hun belofte hadden gedaan, kregen zij de felbegeerde eerste badges op het uniform gespeld. Ook bij de Bevers, Scouts (11 t/m 15 jaar) en Explorers (15 tot 18 jaar) zijn nieuwe leden en leiding geïnstalleerd. In totaal heeft de Scoutinggroep in Zwanenburg maar liefst 16 nieuwe leden en drie nieuwe leidinggevenden mogen verwelkomen.

Maar wat is Scouting eigenlijk? Het antwoord op die vraag is niet in een paar woorden gegeven. Scouting is leuk, stoer en gaaf. Scouting is samen, outdoor en uitdagingen. Scouting is kunst, cultuur, techniek, sport en spel. Scouting is te veel om op te noemen. Wil je zelf graag een keer zien wat je bij Scouting allemaal kan doen? Kijk dan eens op onze website www.scoutingrijnland.nl of maak een afspraak om eens langs te komen. Laat je uitdagen en ontdek een wereld vol avontuur! aan de Nolenslaan in Zwanenburg.

Bevers met kaart
Bevers met burgemeester
Nieuwe Welpen
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie