Jongeren steken nu massaal af omdat de controles straks strenger worden.
Jongeren steken nu massaal af omdat de controles straks strenger worden. archief bdu

‘Ook vroegtijdig geknal in Hoofddorp’

23 november 2020 om 09:43 Overig

HOOFDDDORP Niet alleen in delen van Nieuw-Vennep werd afgelopen week volop vuurwerk afgestoken, ook in de wijk Overbos in Hoofddorp gaat het flink mis, laat een lezer ons weten. “En dan met name rondom het ziekenhuis, dit is normaal gesproken stiltegebied, en het Haarlemmermeersebos. Het geknal klinkt in het algemeen ‘s avonds laat en ‘s nachts. . Dit is al enkele weken aan de gang. En geen handhavers te zien of politiecontrole.”

Handelaren denken dat het vroegtijdig afsteken van vuurwerk te maken heeft met het verbod komende jaarwisseling. Het kabinet besloot 13 november tot een tijdelijk verbod van vuurwerk. De gedachte is dat door corona ziekenhuizen geen plek hebben voor extra patiënten, die jaarlijks rond de jaarwisseling vallen door vuurwerk. Ook zouden medewerkers in de zorg, hulpverlening, politie en BOA’s worden ontlast. De branche kwam met argumenten waarom dit verbod op verkeerde gronden was genomen, maar het verbod werd doorgezet.

Jongeren willen nu van hun vuurwerk af, omdat de verwachting is dat er in december veel strenger gecontroleerd gaat worden, zeker na Kerstmis. Dat betekent dus dat ze nu los gaan. Mensen klagen volop en kunnen soms slecht slapen. Ook wordt aangegeven dat huisdieren veel stress ervaren door het geknal.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie