‘Hope' is te zien op zondag 29 november en dinsdag 1 december.
‘Hope' is te zien op zondag 29 november en dinsdag 1 december.

Zwijmelen bij kerstfilm ‘Hope’ in De Meerse

24 november 2020 om 10:13 Overig

HOOFDDORP De Noorse dramafilm ‘Hope’ is een eerlijk en gevoelig verhaal van Maria Sødahl. Het is gebaseerd op haar eigen ervaringen. Wat gebeurt er met de liefde wanneer je nog maar drie maanden te leven hebt? "Hope gaat uiteindelijk niet over iemand met een hersentumor die een tweede kans krijgt, maar over een relatie die een nieuwe start nodig heeft,” aldus Maria Sødahl.

VERHAAL Na een succesvolle internationale tour met haar dansgezelschap, keert Anja (Andrea Bræin Hovig) terug naar huis om Kerst te vieren. Daar wacht haar gezin op haar: partner en theaterregisseur Tomas (Stellan Skarsgård), hun drie biologische kinderen en de drie kinderen uit Tomas’ eerste huwelijk. Maar vlak voor Kerst krijgen Anja en Tomas nieuws dat inslaat als een bom: Anja heeft een hersentumor en heeft niet lang meer te leven. Samen proberen ze een manier te vinden om het nieuws te delen met hun familie. In de tijd die volgt wordt de relatie tussen Anja en Tomas hevig op de proef gesteld.

EIGEN ERVARING Maria Sødahl is een Noorse filmmaker en kreeg tien jaar geleden hetzelfde bericht. Ze was net gedebuteerd met de film ‘LIMBO’, die destijds 5 Amanda’s (Noorse Oscars) won. Ze kwam in een draaikolk terecht van geen tijd te verliezen hebben, verwerkingstijd nodig hebben, je familie moeten informeren en ook de gehele medische tocht af moeten leggen.

PREMIÈRE De dramafilm ging in wereldpremière op het Filmfestival van Toronto. De Europese première was op het Filmfestival van Berlijn. ‘Hope' won daar het Europa Cinemas Label.

‘Hope' is te zien op zondag 29 november en dinsdag 1 december. www.demeerse.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie