Afbeelding
(pixabay)

Aantal nieuwe besmettingen daalt licht in Haarlemmermeer

24 november 2020 om 15:04 Corona

HAARLEMMERMEER Afgelopen week is het aantal nieuwe meldingen van COVID-19 iets gedaald ten opzichte van de week daarvoor. Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames is iets toegenomen. In de afgelopen week zijn er landelijk 36.931 nieuwe meldingen van COVID-19 ontvangen, tegen 37.706 in die week daarvoor.

Het aantal nieuw vastgestelde besmettingen met het coronavirus (COVID-19) is de afgelopen twee weken (van 18 november tot 24 november) in Haarlemmermeer weer iets afgenomen. Dat blijkt uit de wekelijkse update van de cijfers van het RIVM. Er zijn 585 nieuwe coronabesmettingen gemeld over de laatste twee weken, 193 minder dan in de twee weken daarvoor (778). Ook werd er vier Haarlemmermeerders in het ziekenhuis opgenomen met corona (twee weken geleden nog negen), helaas waren er ook twee sterfgevallen (twee weken geleden drie).

REGIO Het aantal nieuw besmettingen is in de regio ook bijna overal gedaald. Van de aangrenzende gemeenten is Amsterdam nog altijd koploper met het aantal nieuwe besmettingen. Maar ook Aalsmeer heeft relatief gezien veel besmettingen. Bekijk de cijfers in de regio op de kaart onderaan de tekst.

LANDELIJK Het aantal coronagevallen daalt nog wel, maar de afname stagneert. Daarvoor waarschuwt het RIVM. Dat kreeg in de afgelopen week 36.931 meldingen van positieve coronatests, ongeveer evenveel als de week ervoor. Toen meldde het instituut dat het in zeven dagen tijd 37.706 meldingen van positieve coronatests had gekregen.

Het zogeheten reproductiegetal steeg juist iets en kwam net boven de 1 uit. Het cijfer staat nu op 1,02, tegen 0,89 vorige week. Het is wel een schatting, het zit volgens het RIVM ergens tussen 0,99 en 1,05. Het getal geeft aan hoe snel het virus zich verspreidt onder de bevolking. Als het boven de 1 is, kan het virus zich steeds sneller verspreiden. Hoe lager het getal, hoe beter.

Het aantal sterfgevallen daalde wel. In de afgelopen zeven dagen is het overlijden van 422 coronapatiënten geregistreerd, tegen 479 in de week ervoor en 565 nog een week eerder.

Ook het aantal ziekenhuisopnames is gedaald. In de afgelopen zeven dagen kwamen 1291 coronapatiënten op een verpleegafdeling te liggen en 193 op een intensive care. Een week eerder waren dit respectievelijk 1496 en 224.

Bekijk op de kaart hoe het virus zich landelijk verspreid:


Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie