Op veel plekken komen Parentshouses. Onlangs werd er een geopend in Nijkerkerveen.
Op veel plekken komen Parentshouses. Onlangs werd er een geopend in Nijkerkerveen. Hanna de Groot

Parentshouse Haarlemmermeer lijkt kwestie van tijd

25 november 2020 om 10:45 Overig

HAARLEMMERMEER Het lijkt een kwestie van tijd te zijn dat Haarlemmermeer een zogenaamd Parentshouse krijgt. Op een groot artikel onlangs in HCnieuws zijn tal van reacties gekomen.

In een Parentshouse kunnen mensen in echtscheiding of relatiebreuk tijdelijk verblijven om lucht te krijgen en te zoeken naar een structurele woonoplossing. Het valt onder een landelijke koepelstichting, met als voorzitter Ruud Luchtenveld, voormalig lid van de Tweede Kamer en voormalig wethouder. “Op 1 december 2017 zijn wij als stichting Parentshouses Nederland van start gaan met het bieden van ruimtes in woningen voor maximaal een jaar, gericht op mensen die in een echtscheiding zitten. We vragen een prijs van 480 tot 800 euro voor een kamer, met gebruik van gemeenschappelijke ruimtes. Vaak gaat het woningen met drie of vier slaapkamers.”

Particulieren of maatschappelijke organisaties moeten zelf een opvang opzetten, en krijgen daarbij steun van de Stichting Parentshouses Nederland. In de omgeving zijn er al veel van dergelijke voorzieningen bijgekomen. In Haarlemmermeer nog niet, maar daarin lijkt verandering te komen.

Luchtenveld: "Op het artikel in HCnieuws zijn veel reacties gekomen. De interesse komt zowel vanuit mensen die hun schouders er wel onder willen zetten als van mensen die wel in een pand willen investeren, maar ook gewoon van mensen die steun in algemene zin betuigen aan het fenomeen Parentshouses. We gaan in gesprekken na of we een en ander kunnen leiden naar een nieuw Parentshouse. Het is echter nog te vroeg om verwachtingen te wekken."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie