'Er zijn genoeg plaatsen in de omgeving van onze vereniging waar kan worden voorzien in nieuwe woningen'.
'Er zijn genoeg plaatsen in de omgeving van onze vereniging waar kan worden voorzien in nieuwe woningen'. Ton Dijkstra

'Toekomst tennisclub Hoofddorp bewust naar impasse gebracht'

25 november 2020 om 10:59 Tennis

HOOFDDORP “Met stijgende verbazing las ik onlangs, zowel in het HD als in de HC, de berichten over de toekomst van de tennisvereniging Hoofddorp (TVH). Ik vraag me af of de toekomst van de club bewust naar een impasse gebracht.” Dit is de strekking van een ingezonden brief van het betrokken lid Jack de Moor.

De Moor: “Al meer dan zes jaar, wordt hierover zowel binnen als buiten de gemeentelijke politiek gesproken en gedebatteerd. Inmiddels is deze toekomst voor de gemeente urgent geworden in verband met de ontwikkelingen rond het centrum van Hoofddorp. Het bestuur van de tennisvereniging, waar ik al vele jaren met plezier lid van ben, wil het liefst blijven op de huidige, unieke plaats binnen Hoofddorp. En terecht.”

“In samenspraak met de gemeente is enige tijd geleden besloten, dat het bestuur van TVH een financieel haalbaar plan bij de gemeente zou indienen voor een nieuw complex in combinatie met de bouw van appartementen. Dit traject bleek zeer moeizaam te verlopen, met name doordat de gemeente telkens nieuwe eisen en criteria aan het plan stelde. Uiteindelijk hebben we kortgeleden de opdracht teruggegeven aan de gemeente, omdat vooral door deze onwerkbare situatie een financieel haalbaar plan niet mogelijk was. Nu is het aan de gemeente om te bepalen wat er nu moet gebeuren met TVH.”

Er zijn genoeg plaatsen in de omgeving van onze vereniging waar kan worden voorzien in nieuwe woningen.

“Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken, dat gemeente bewust heeft aangestuurd op de ontstane impasse, zodat zij haar handen vrij heeft om de toekomst van TVH zoveel mogelijk naar eigen inzicht te bepalen,” zegt De Moor. “De verantwoordelijk wethouder Jürgen Nobel heeft nu al te kennen gegeven, dat woningbouw op die plaats sowieso wenselijk is gezien de vele woningzoekenden. Naar mijn oordeel hoeft dat helemaal niet. Er zijn genoeg plaatsen in de omgeving van onze vereniging waar kan worden voorzien in nieuwe woningen.”

“Ik noem slechts een paar mogelijkheden: Hyde Park, dat zo groot is, dat meer dan voldoende plaats is voor wat meer appartementen, en het Apriscoterrein, waar binnenkort appartementen zullen verrijzen. Wat is er nou mooier om een tennisvereniging met lange historie, te behouden op de huidige plaats, vlak bij het hart van Hoofddorp? Natuurlijk is het mogelijk en misschien wel wenselijk om zowel de tennisbanen, het clubhuis en de tennishal opnieuw in te richten, zodat er een mooi en logisch geheel ontstaat met Hydepark, het (stads)bos en het centrum van Hoofddorp.”

Over een eventuele verhuizing, wat de PvdA wil, is De Moor niet te spreken. “Waarom zou, voor de zoveelste keer, een sportclub moeten verhuizen naar elders, bijvoorbeeld Park 21? Waarom is het nodig om het Hoofddorp helemaal vol te bouwen met woningen? Dan wordt het een dood dorp of stad. De gemeente zou toch moeten weten, dat de meeste mensen het prettig vinden om niet al te ver huis te sporten en te recreëren. In mijn ogen moet het voor gemeente juist een uitdaging zijn om TVH te behouden in het centrum van Hoofddorp. En dat kan. Daar ben ik van overtuigd.”

T

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie