Schoenmaker Rob Slijkerman bij Hakky in de Grand Passage tussen Polderplein en Kruisweg
Schoenmaker Rob Slijkerman bij Hakky in de Grand Passage tussen Polderplein en Kruisweg Jan Aukes

Rob herstelt oude naam: Hakky ligt toch beter in het gehoor

1 december 2020 om 07:48 Zakelijk

HOOFDDPRP Al bijna 10 jaar is Rob Slijkerman het gezicht van de schoenmakerij op de hoek van de Grand Passage, tussen het Polderplein en de Kruisweg. “Ik heb onlangs weer gekozen voor de oude naam Hakky. Zo heette deze zaak, toen ik die in 2011 overnam. In het begin dacht ik: een nieuwe eigenaar, een andere naam. Maar het is gebleken dat Hakky toch beter in het gehoor ligt.”

Rob Slijkerman en Hakky: als het gaat om vakwerk zijn deze namen een perfecte combinatie. ”Waarom ik indertijd voor de schoenmakerij heb gekozen? De vader van een vriend van mij was schoenmaker. Het werk sprak me aan, ik dacht: dat is iets voor mij. Ik heb geen spijt van mijn keuze. Ik zit nu 32 jaar in deze branche, waarvan de laatste 10 jaar in Hoofddorp. Ik ben lid van het Schoenmakersgilde.”

TWEEDE LEVEN Hij wijst zijn klanten graag de weg naar een tweede leven voor al hun schoenen. “Dat is altijd de moeite waard. En zeker in deze moeilijke tijd. Nieuwe zolen of hakken? Wacht er niet te lang mee. Het is niet duur en je bent niet alleen lief voor je schoenen, maar ook voor je voeten. Wie op scheve hakken loopt, bezorgt zichzelf rugklachten. Dat moet je niet willen, toch? Meestal geldt: klaar terwijl je wacht. Breng je schoenen, ga boodschappen doen, en haal ze na een uurtje weer op. Moet er iets meer gebeuren, ja, dat kost dan meer tijd. ”

Klanten kunnen bij hem ook voor andere zaken terecht. “Denk aan verschillende soorten schoencrèmes, inleg- en andere zooltjes, en schoenveters. Veters zijn tegenwoordig een echt modeaccessoire. Varieer met kleur en je schoenen zien er al snel heel anders uit. Een echte trend, ik verkoop inmiddels een heel kleurenpalet. Zoek je een mooie riem of een leuke tas? Kom dan ook even langs. Succes verzekerd. En ik heb een mooi assortiment naambordjes, die aan persoonlijke wensen kunnen worden aangepast.”

SLEUTELSERVICE EN STOMERIJ Er zijn nog twee extra’s, waarvoor veel klanten de weg naar Hakky weten te weten: de sleutelservice en de stomerij. “Wil je een extra sleutel. Je vindt ze hier in alle maten en soorten, vaak klaar terwijl je wacht. Alleen certificaatsleutels moeten speciaal besteld worden. En, dat is dan weer iets nieuws, sinds kort kun je hier ook terecht voor een kopie-autosleutel met transponder. Veel voordeliger dan bij de autodealer.” En dan nog de stomerij. “Onmisbaar, ook in deze tijd. Lang niet alles kan in de machine worden gewassen. Een mooie jas, een pak, gordijnen, ze zijn vaak duur, dan verdienen ze het om deskundig te worden gereinigd. Ik zorg er graag voor, dat het prima in orde komt.”

Schoenmakerij Hakky, Kruisweg 646, 2131 CJ Hoofddorp, Tel. 023-2002053. Open di-vrij: 9.00-17.30, za: 9.00-17.00. www.schoenmakerijhoofddorp.nl.

Anja Maas

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie