Afbeelding
Ton Dijkstra

Nieuwe XL-coronastraat Schiphol moet groeien naar 15.000 testen per dag

1 december 2020 om 16:41 Overig

HOOFDDORP De XL-testraat op Amsterdam Airport Schiphol is vandaag geopend. Op de nieuwe locatie bij P4 Lang Parkeren kunnen alle Nederlanders terecht voor zowel sneltests als reguliere tests. De capaciteit bij aanvang is 2000 personen per dag. Dit aantal kan de komende maanden opgeschaald worden naar 15.000 tests per dag.

Gedurende de eerste week is personeel van de Koninklijke Landmacht aanwezig om bij te dragen aan een goede opstart. Zij houden zich onder meer bezig met de opleiding van het personeel en het afnemen van sneltests. GGD Kennemerland werkt daarnaast samen met het Rode Kruis, dat personeel voor de XL-teststraat levert.

Burgemeester Marianne Schuurmans, tevens voorzitter van de Veiligheidsregio, werd dinsdag rondgeleid. “Het is bewonderenswaardig om te zien hoe deze locatie in een zeer korte periode gerealiseerd is. GGD Kennemerland is hiermee voorbereid op een verruiming van het testbeleid en laat zien proactief in te spelen op de wensen van het kabinet. Onze regio is hiermee goed voorbereid op de nabije toekomst.”

Momenteel is de teststraat geopend voor personen met klachten. Daarnaast mogen personen die naar voren komen in bron- en contactonderzoek of een melding ontvingen via de Coronamelder-app zich na vijf dagen quarantaine ook laten testen. Voor zorgmedewerkers zijn prioriteitsplekken beschikbaar.

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie