Afbeelding
pixabay

Vennepse woningovervaller (18) krijgt een half jaar

2 december 2020 om 09:00 Overig

NIEUW-VENNEP Een 18-jarige inwoner uit Nieuw-Vennep heeft een half jaar cel gekregen voor zijn aandeel in een woningoverval in Hillegom. Hij richtte een vuurwapen op een vrouw die een peuter op haar arm had. Het ging weliswaar om een nepwapen op maandag 16 maart dit jaar, maar dat kon het slachtoffer niet weten.

Tijdens de overval had eerst een handlanger, een 17-jarige Lissenaar verkleed als postbezorger aangebeld bij het huis aan de Doornenburg. Kort daarna kwam de Venneper in actie. Hij had een bivakmuts op en dreigde met een pistool. De buit bestond uit een telefoon en sieradenkistje. Het duo verdween snel, geholpen door een derde man. Daarbij werd de Seat van de vader van een van de daders gebruikt, voorzien van valse kentekenplaten.

In juli werden twee verdachten door een arrestatieteam opgepakt, waarbij een grote hoeveelheid drugs in beslag werd genomen. De bestuurder van de auto is nog spoorloos. De twee zijn veroordeeld via het jeugdstrafrecht en moeten een half jaar zitten. Misdragen ze zich nog een keer, dan komt er direct een half jaar bij. Verder moeten de jonge criminelen mee werken aan een therapie.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie