Afbeelding
Google

Gammele parkeergarage naast Raadhuis Hoofddorp gesloten

5 december 2020 om 08:00 Overig

HOOFDDORP In de tijdelijke parkeergarage naast het Raadhuis in Hoofddorp zijn scheuren aan de bovenkant van de betonvloeren en corrosie in stalen delen geconstateerd. De parkeergarage is daarom gesloten. Parkeren is niet meer mogelijk, uiteraard kunnen geparkeerde auto’s worden weggehaald.

Parkeren in en rond het Stadscentrum Hoofddorp kan nog steeds. Er is voldoende ruimte op het Binnenwegterrein en in de diverse parkeergarages: Polderpleingarage, Garage Winkelcentrum Hoofddorp, Garage Primark en Centrumgarage.

De tijdelijke parkeergarage naast het Raadhuis maakt plaats voor de ontwikkelingen in het Stadcentrum Hoofddorp (nieuw Raadhuis en woningbouw). De garage werd regelmatig gecontroleerd op veiligheid van de constructie. Omdat de sloop is uitgesteld, werd nu een extra controle uitgevoerd. Daaruit is gebleken dat er sprake is van corrosie in de stalen delen en scheurvorming aan de bovenkant van de betonvloeren.

De gemeente heeft daarom besloten om de parkeergarage nu te sluiten. De komende week zal het college van B&W besluiten of er groot onderhoud uitgevoerd zal worden, of de garage vooruitlopend op de ontwikkelingen gesloopt zal worden.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie