Het team van WK Makelaars.
Het team van WK Makelaars. www.just-justa.nl

Dramatisch laag aanbod en nieuwe prijsrecords woningen Hoofddorp

8 december 2020 om 13:24 Nieuwbouw

HAARLEMMERMEER Het beschikbare aanbod op de markt in Hoofddorp en Nieuw-Vennep is lager dan vorig jaar rond deze tijd en de schaarste is verder toegenomen. Op dit moment meldt Funda dat er in Hoofddorp nog maar 67 objecten in de bestaande bouw beschikbaar zijn, waarvan er slechts twee eengezinswoningen tussen de 250 en 300 duizend Euro. In Nieuw-Vennep zijn dat er slechts 35 stuks, met ook maar twee beschikbare woningen in dit segment. Dat blijkt uit cijfers van WK Makelaars over het laatste kwartaal.  Door de krapte werden nieuwe prijsrecords gevestigd. 

Net als de voorgaande jaren worden er in december relatief weinig woningen te koop gezet, maar tillen veel verkopers het startmoment over de feestdagen heen. Beleggers hebben de laatste maanden hun slag proberen te slaan om nog dit jaar van de lage overdrachtsbelasting te kunnen genieten en veel kopers jonger dan 35 jaar gebruiken hun toekomstige belastingvoordeel om meer te bieden, waardoor deze laatste maatregel zijn doel voorbij lijkt te schieten.

De grafiek met krapte indicatoren laat duidelijk zien dat er in Hoofddorp en Nieuw-Vennep geen enkel woningtype ontkomt aan de schaarste en dat deze plaatsen weer verder zijn uitgelopen op Amsterdam.

De krapte indicator geeft het aantal woningen aan waaruit een potentiële koper kan kiezen. In een markt waar evenwicht is tussen vraag en aanbod staat de indicator op zeven. Naarmate dat getal lager is spreekt men van schaarste.

Inmiddels komen er bijna meer aspirant kopers met dan zonder aankoopmakelaar, een deel doet alles zelf en een sommige laten zich vertegenwoordigen door hun hypotheekadviseur of maken gebruik van een online aankoopmakelaar. Deze laatste twee dienstverleners hebben de betreffende woning in de regel niet zelf gezien en beschikken niet over lokale marktkennis. Verklein u risico’s en laat de lokale NVM expert met eigen ogen de woning voor u beoordelen!

Heeft u verkoop- of aankoopplannen, maar geen idee hoe u dit goed moet aanpakken? WK makelaars is een NVM “Full Service” makelaarskantoor met jarenlange ervaring in de begeleiding bij aankoop en verkoop van huizen en appartementen in de regio. Er wordt gewerkt met effectieve en moderne tools op ‘No Cure, No Pay’ basis. Op wkmakelaars.nl zijn de bijna 600 gerealiseerde transacties als track record terug te vinden. Wilt u ook kennismaken met het WK team? Neem dan vrijblijvend contact op voor een afspraak.

wkmakelaars.nl

info@wkmakelaars.nl

023-2052143

Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie