Aandacht voor Armoede in de Advent

9 december 2020 om 10:45 Lokaal Deel je nieuws

“We steken onze hand uit op weg naar het Licht”

Corona maakt het leven voor niemand gemakkelijk. Mensen worden geconfronteerd met medische, psychologische en financiële problemen, die hard aankomen. Juist in deze maanden drukken die extra zwaar. “Vandaar dat we vanuit onze parochie graag een hand uitsteken naar hen, die het extra moeilijk hebben. We willen helpen om een uitweg te vinden”. Samen op weg naar het licht van Kerst en uitzicht op betere tijden.

Op zondag, 29 november en begint de Adventstijd en wordt 4 zondagen achter elkaar stil gestaan bij het naderende feest van het Licht. “Dit jaar geven we ook aandacht aan maatschappelijke thema’s: op 29 november Armoede, op 6 december Zorg en Hulpverlening, op 13 december Jeugd en Jongeren (familieviering) en op 20 december Eenzaamheid. Diverse sprekers krijgen het woord en er zijn enkele acties: een extra voedselbankactie (week Armoede) en een kaartjesactie (week Eenzaamheid). In de week Jeugd en Jongeren kunnen kinderen hun wensen ophangen in onze Wensboom.”

Deze Adventsvieringen open staan voor iedereen, gelovig of niet-gelovig. “We willen zoveel mogelijk mensen een ruggensteuntje bieden bij het oplossen van hun problemen.. Natuurlijk zouden we graag willen zeggen: kom allemaal naar onze vieringen, welkom in onze kerk. Maar door corona is het aantal bezoekers in ieder geval tot 15 december beperkt tot 30. Dat betekent dat wie wil komen zich eerst moet aanmelden via onze website. Meedoen via livestream kan natuurlijk wel. Mensen kunnen de vieringen volgen via www.hjohannesdedoper.nl en You tube.”

Kerstvieringen
Kijk voor alle vieringen in de Advent en Kersttijd op donze website https://www.hjoannesdedoper.nl/advent-kerst/
Vanwege de coronamaatregelen zullen op Kerstavond de vieringen alleen via Livestream te volgen zijn vanuit onze kerk. 

Onze kerk is wel open voor stilte, gebed en het opsteken van een kaarsje. Op 25-26-27 december van 11:00 tot 17:00 uur. Iedereen is dan hartewelkom. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie