Hier komen straks de woningen van Ymere.
Hier komen straks de woningen van Ymere. Pr

120 huurwoningen in Hyde Park Hoofddorp bestemd voor starters

10 december 2020 om 16:03 Overig

HOOFDDORP Ymere gaat in Hyde Park, naast het centraal station in Hoofddorp, 120 sociale huurwoningen realiseren. “Met deze compacte appartementen willen we straks met name starters op de woningmarkt blij maken”, laat de woningcorporatie weten.

De 120 sociale huurwoningen komen in een zelfstandig woongebouw in het plangebied Hyde Park. Er komen zowel 2-kamer als 3-kamerwoningen. De woningen zijn met name bestemd voor starters op de woningmarkt. Vooral onder deze groep woningzoekenden is de vraag naar sociale huurwoningen groot. Naar verwachting start de bouw van dit woongebouw begin 2022 en kunnen de huurders in 2024 hun intrek nemen in de woningen.

Ymere heeft in Haarlemmermeer ruim 13.000 huurwoningen. In deze regio willen ze graag meer compacte appartementen toevoegen. Directrice Viviane Regout: “Onze huidige portefeuille in Haarlemmermeer is voornamelijk opgebouwd uit eengezinswoningen. In de jaren zeventig en tachtig was dat een logische keuze. Vandaag staan we voor een andere opgave. Nagenoeg al onze woningzoekenden bestaan uit één- of tweepersoonshuishoudens of kleine éénoudergezinnen. Voor hen willen we vooral compacte appartementen realiseren. Hyde Park wordt een prachtige, nieuwe wijk in het centrum. Het is goed dat hier straks ook plek is voor sociale huurappartementen, waar we vooral veel starters op de woningmarkt blij mee gaan maken.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie