MR en directie proosten op fusie De Meerbrug en Gaandeweg school. V.l.n.r. Daniëlle Knook, voorzitter MR Gaandeweg, Wendy Veldhuizen, directeur De Meerbrug en  Gaandeweg en Belinda Kooijman, voorzitter MR De Meerbrug
MR en directie proosten op fusie De Meerbrug en Gaandeweg school. V.l.n.r. Daniëlle Knook, voorzitter MR Gaandeweg, Wendy Veldhuizen, directeur De Meerbrug en Gaandeweg en Belinda Kooijman, voorzitter MR De Meerbrug Stichting Jong Leren

De Meerbrug en Gaandeweg fuseren definitief na instemming ouders en leerkrachten

23 maart 2018 om 09:59 lokaal Deel je nieuws

Deze week hebben de MR-en van CBS Gaandeweg en RK Basisschool De Meerbrug in Zwanenburg toestemming gegeven om te fuseren. De directie van beide scholen heeft sinds juli 2017 intensief overlegd met ouders over de invulling van de toekomstige ‘community school’. Er is al een basis gelegd voor de inhoud van het onderwijs, de identiteit en de invulling van de tussenperiode. De nieuwe school gaat naar verwachting in 2020 open aan het Kinheim. Het bestuur van Stichting Jong Leren, de koepel van beide scholen, is blij met het besluit van de beide MR-en.

Waarom is voor deze fusie gekozen? Beide scholen, die onder de interconfessionele Stichting Jong Leren vallen, willen graag een ‘community school’ worden en goed onderwijs blijven bieden. Hiervoor is een school van 250 tot 350 leerlingen nodig om voldoende faciliteiten en leerkrachten te kunnen realiseren. Ook wilden de ouders en de gemeente graag dat ze kunnen blijven kiezen voor christelijk - RK en PC - onderwijs”.

Gedragen besluit

De beslissing over de fusie is in overleg met MR-en van beide scholen genomen. De MR-en hadden als uitgangspunt dat zij het beste voor onze kinderen wilden en zijn intensief betrokken in de besluitvorming en de voorbereidingen voor de nieuwe school. Ook hebben ouders mee kunnen denken.

Community school

De nieuwe school zal een maatschappelijk ondernemende school zijn, een ‘community school’. Er is veel aandacht voor 21e-eeuwse vaardigheden, zoals Mediawijsheid. Ouders vinden het ook belangrijk dat hun kinderen leren dat zij onderdeel van de maatschappij zijn en dat zij hieraan een bijdrage kunnen leveren. Daarom werkt de nieuwe school intensief samen met lokale partners op het gebied van milieu, gezondheid, welzijn, opvang of sport. Nieuwe initiatieven zijn bijvoorbeeld een taalklas en een inloopochtend voor nieuwe ouders. Ook draagt de nieuwe school het predicaat: ‘Gezonde school’. 

Tussenperiode

De fusie gaat in per augustus 2018. De komende weken mogen alle leerlingen een nieuwe naam voor de school verzinnen. Tot de vernieuwbouw klaar is, blijven alle leerlingen op hun eigen locatie. De leerkrachten vormen samen één team. Ondertussen gaan de leerlingen van alles samen doen, zoals sportdagen en schooluitjes. Ook voor ouders worden kennismakingsactiviteiten georganiseerd.

Nieuwsgierig naar het onze school?

Bezoek onze Open Dagen: Meerbrug, maandag 16 april en Gaandeweg, dinsdag 17 april (13 tot 15 uur)

 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie