In kleurrijke optocht door de straten
In kleurrijke optocht door de straten Sandra Ouwerkerk

‘Één ei is geen ei’ op basisschool De Meiboom 

23 maart 2018 om 16:55 lokaal Deel je nieuws

De afgelopen week stond op basisschool De Meiboom in het teken van het versieren van de Palmpaasstokken. Deze stokken zijn de ‘levensbomen’ die tijdens de Palmpasenoptocht door de kinderen door de straten gedragen worden. Oorspronkelijk was Palmpasen een vruchtbaarheidsfeest, pas later werd hiermee de wederopstanding van Jezus gevierd. De Palmpasen stokken zijn door de kleuters en kinderen van klas 1-2 versierd met allerlei symbolen van opstanding, nieuw leven en de lente. De haan bovenop de stok is de verkondiger van de nieuwe dag, de vruchten (krenten/rozijnen) zijn de symbolische dragers van het nieuwe levenszaad en het ei staat symbool voor het geloof dat er altijd nieuw leven is. De stokken werden zo mooi, dat sommige kindjes een traantje moesten laten omdat hun stok op school moest blijven tot de palmpaastocht!  

Vrijdag 23 maart was het eindelijk zover, de viering van Palmpasen op basisschool De Meiboom! Het was wat frisjes, maar vol spanning gingen de kleuters en klas 1-2 met een versierde paastak door de straten. De kinderen zongen mooie liederen en stiekem werd er alvast gesnoept van al het lekkers waarmee de stokken waren versierd. Moe maar voldaan op school aangekomen werden de kinderen in een haag van ouders welkom geheten. Gezamenlijk zingend werd de palmpaastocht afgesloten. Met een broodhaantje in de mond vierden we samen het nieuwe leven van de prille lente.  

Wil je de jaarfeesten van vrijeschool De Meiboom mee ervaren? Kom dan eens langs op onze school. Op 14 april is de Lentemarkt en op 23 mei is de volgende inloopochtend, waar u kunt kennismaken met onze school.  

www.demeiboom.nu 

In kleurrijke optocht door de straten
In kleurrijke optocht door de straten
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie