SCW verliest meer van zichzelf dan van United Davo

24 maart 2018 om 20:05 Sport/sport

RIJSENHOUT SCW, de voetbalclub uit Rijsenhout, heeft United Davo niet aan haar zegekar kunnen binden. Daarvoor speelde de ploeg van hoofdtrainer Edwin van Maas op de verkeerde momenten het goede voetbal. Alleen de eerste 20 en de laatste 20 minuten.

Daar tussenin zat deze zaterdag een periode die Van Maas nog het liefst omschrijft 'voetbal met te veel individuele fouten. "In die eerste 20 minuten hebben we zeker twee 200 procent kansen gehad, maar de ene bal wordt net nog van de lijn gehaald, de tweede bal gaat via de paal weer het beld in." En in plaats van zelf te scoren, krijgt SCW vervolgens wel een penalty tegen mede als gevolg van foutje bij een terugspeelbal. Bij de 0-2 mist de complete SCW-verdediging de bal, maar kan de speler van United Davo wel met een hakje scoren. En dan de 0-3. Door een misverstand gooit de SCW-keeper de bal in de voeten van een tegenstander.

"Dan kun je nog maar één ding doen", weet ook Van Maas en dat gebeurt ook in de laatste 20 minuten: alles of niets. Robin zorgt voor de 1-3 waarna Patrick de 2-3 scoort. Meer zit er niet in en dat betekent dat het afwachtend spelend United Davo met 2-3 wint. Van Maas: "Er is nog niets aan de hand, maar het blijft wel jammer."