Hoofddorp (zat) laat gat met nr 5 groter worden

24 maart 2018 om 20:24 Sport/sport

HOOFDDORP Het team van hoofdtrainer van Ruud Bartens is er niet in geslaagd om het gat met nummer 5 Velsenoord minimaal op 2 punten te houden of zelfs om te draaien in een voorsprong van 1. Daarvoor in de plaats zijn het er nu 5.

"Jammer", zegt Bartens daarover en daarbij heeft hij het niet alleen over de gegroeide puntenachterstand, maar ook over de manier waarop deze tot stand is gekomen. "Als je ons omschrijft als een voetballend elftal dat zichzelf niet beloont met doelunten, dan is Velsenoord een team dat de lange bal hanteert en kijkt of de snelle spitsen er iets mee kunnen. Dat is ook precies wat we vandaag weer zagen. Wij proberen het voetballend op te lossen, maar de tegenstander heeft daar lak aan, omdat het geen doelpunten oplevert."

Die zijn er wel voor Velsenoord. Eerst in de vorm van een knullig gegeven penalty, vlak voor rust komt daar nog de 0-2 bij. Na rust blijft Velsenoord het proberen met voetbal zonder opbouw en dat heeft vandaag duidelijk succes. Via 0-3 wordt het uiteindelijk 0-4. "Wel erg geflatteerd", concludeert Bartens die deze zaterdag nog een beetje genoot van de weersomstandigheden. "Nu de doelpunten nog, want met het voetbal zit het wel goed."