Felicitaties net de 1-0 van Mike Degenaars.
Felicitaties net de 1-0 van Mike Degenaars. Jos van Rooijen

Gehavend DIOS heeft moeite met lange ballen

25 maart 2018 om 18:49 Sport/sport

NIEUW-VENNEP De terugkeer van Jeffrey van Goethem (komt terug van een blessure) heeft DIOS niet het gewenste resultaat opgeleverd. Stompwijk maakte op het kunstgras van DIOS dankbaar gebruik van de lange bal en van de momenten van miscommunicatie aan de kant van de thuisploeg. Het werd in een tijdsbestek van 90 minuten 2-4 door doelpunten van onder meer Mike Degenaars (1-0) en Emile van der Scheur (2-4).

De laatste man scoorde vlak voor tijd in een wedstrijd waarin beide ploegen niet echt konden overtuigen. Stompwijk maakte veelal gebruik van de lange bal, DIOS probeerde het vooral via combinatievoetbal. Maar door te gehaast spelen, elkaar niet goed in de voeten aanspelen en miscommunicatie (hoofdtrainer Dave Lange moest meerdere vaste spelers missen door schorsingen en blessures. Zij werden vervangen door A-junioren) werden nauwelijks kansen gecreëerd en bleef Stompwijk eenvoudig overeind.

Door de 2-4 is het onderling verschil tussen Stompwijk en DIOS gegroeid naar vijf met een verschil van twee wedstrijden. Stompwijk: 9e met 29 uit 19 en DIOS: 7e met 24 uit 17.

DIOS speelt maandag 2 april uit tegen Van Nispen in de Zilk. Van Nispen staat 13e.

Emile van der Scheur profiteert van zijn lengte.
Dave Lange moet toezien hoe DIOS verrast wordt door de lange bal.
Aan inzet lag het niet bij DIOS.
Emile van der Scheur loopt met de bal terug na zijn 2-4.
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie