Carolien Plantjé
Carolien Plantjé Bart Treuren

Rhythmic Dreams Gymnastics Academy naar de halve finale

25 maart 2018 om 22:00 Sport/sport Deel je nieuws

Afgelopen zondag nam Rhythmic Dreams Gymnastics Academy deel aan de tweede landelijke plaatsingswedstrijd Ritmische Gymnastiek in de Ookmeerhal te Amsterdam.

Bij de Benjamins, geboortejaar 2008 kwam Yun Li Zwetsloot in actie. Yun Li was oppermachtig en kreeg een gouden medaille. Bij de Pre-junioren kwamen zes gymnasten van de RDG Academy uit. Zij lieten hun touw, bal en zonder materiaal zien. Lyvana Garrelts was in zeer goede vorm en werd beloond met een gouden medaille. Laila van Es kreeg een zilveren plak. Valeria Baars werd vierde. Marit van der Stam vijfde en Barbara Galek- Olsthoorn zesde. Pre-junior Lisa Donkervliet behaalde een mooie tiende plaats en werd eerste in haar leeftijdscategorie. 

Bij de Senioren kwamen drie gymnasten uit, namelijk Yasmin van Es, Julia Tan en Eva Oortwijn. Yasmin liet een prachtige baloefening zien. Deze werd beloond door de jury met een 17.383. Ze mocht het goud mee naar huis nemen. Julia volgde haar met een mooie tweede plaats. Eva eindigde allround als elfde en vijfde in haar leeftijdscategorie.

Vorige week zaterdag was het de beurt aan de categorie Junioren. Voor de club behoren Carolien Plantjé, Jeanine van Son en Dana van Beem tot deze categorie. Carolien en Jeanine draaiden constante oefeningen en werden in hun leeftijdscategorie respectievelijk derde en zevende. Dana liet o.a. haar nieuwe baloefening zien en dit leverde haar een vierde plek op in haar leeftijdscategorie.

Aantal gymnasten heeft zich al geplaatst voor de halve finale. Maar spoedig zullen de uitslagen van de twee wedstrijden uitwijzen wie zich nog meer hebben geplaatst voor de halve finale van de eerste divisie.

De meeste gymnasten bij RDG Academy trainen gemiddeld 16 uur per week. Naast een krachtprogramma laten de gymnasten op het ritme van muziek hun lenigheid zien met gebruik van de materialen lint, knotsen, bal, touw en hoepel. Het selectieteam vertegenwoordigt de club in de eerste en tweede divisie op nationale en internationale wedstrijden en toernooien. Tevens heeft de club ook een afdeling voor recreanten.

 

 

 

 

 

 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie