DIOS moet toch nog flink aan de bak

2 april 2018 om 22:09 Sport/sport

NIEUW-VENNEP Het team van hoofdtrainer Dave Lange moet de komende weken toch nog flink aan de bak om zeker te blijven van klassebehoud. Belangrijkste oorzaak: het toch nog onverwachte verlies tegen hekkesluiter Van Nispen met 3-0.

"We speelden de eerste helft echt niet onaardig", aldus Lange, "kregen zelfs kansen maar wisten die weer eens niet te benutten. Het oude liedje zeg maar." Toen na rust Van Nispen uit een ander vaatje tapte, werd meteen duidelijk dat DIOS de noodzakelijke gretigheid miste, dat drie vaste basisspelers node werden gemist en dat er te veel verkeerde keuzes gemaakt werden. Het resultaat: een 3-0 nederlaag waardoor DIOS toch nog in de problemen kan komen.

"De komende wedstrijden zijn allemaal wedstrijden tegen tegenstanders die iets te winnen of te verliezen hebben en die er dus voor de volle honderd procent voor gaan. Dat zal DIOS ook moeten doen, anders worden het nog moeilijke weken voor de ploeg uit Nieuw-Vennep."

Vervolgens: "De invallers deden het prima – daar zeg ik niets negatiefs over. Maar je ziet wel hoe zeer die afwezigen gemist worden. En we weten nu al dat het nog wel 2 tot 3 weken gaat duren eer iedereden voetbalfit genoeg is om mee te doen. Het lijkt erop dat dat kwartje nog niet bij iedereen is gevallen. Terwijl het echt wel 5 voor 12 is. DIOS zal zich nu echt moeten gaan herpakken en gretigheid gaan tonen."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie