Bekendmaking 100km pelotonstocht Ride for the Roses!

6 april 2018 om 17:29 Sport/sport Deel je nieuws

Gister maakte de organisatie de laatste route van de Ride for the Roses bekend: de 100 KM pelotonstocht. De deelnemers worden op 9 september a.s. getrakteerd op een prachtige route dwars over de Groene Weelde en door het Groene Hart. Het peloton voert een groot deel over provinciale wegen waar je normaal niet met de fiets komt. Een bijzondere tocht dus!

RIDE FOR THE ROSES
Op 9 september 2018 is de 21e editie van de Ride for the Roses in Nederland. Dit bijzondere wielerevenement vindt plaats in en rondom gemeente Haarlemmermeer. Op deze dag fietsen zo’n 10.000 deelnemers tegen kanker door geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. Er zijn dit jaar maar liefst 4 routes uitgezet. Een pelotonstocht van 100 kilometer en drie toertochten van 25, 50 en 80 kilometer. Het evenement is inmiddels een begrip in de Nederlandse wielerwereld. Samen fietsen met collega’s, vrienden of familie langs deels afgezette routes door veelal prachtige landelijke streken. 

ONTDEK DE PRACHTIGE OMGEVING VAN HAARLEMMERMEER - 100 KM ROUTE
Een route* voor getrainde fietsers met zitvlees. Deze route fiets je traditioneel met duizenden fietsers in een groot peloton. (Enige) training hiervoor is belangrijk! Het peloton voert je over wegen en langs plekken waar je normaal gesproken niet mag fietsen, hoe gaaf is dat? Zo rijden we over verschillende provinciale wegen, als de Driemerenweg (N205) en de N207. Ook voert het peloton door de voormalige woonplaats van Tour de France winnaar Joop Zoetemelk, Rijpwetering en fiets je langs zijn standbeeld, die gemaakt is ter ere van zijn wielerprestaties. Daarna fiets je door prachtige natuurgebieden rond Leiden, Alphen aan den Rijn en Nieuwkoop. Via het voormalige Floriade terrein, langs de typerende Big Spotters Hill, keert het peloton terug naar de Expo. Als je houdt van een uitdaging en je wilt fietsen over afgezette wegen, dan is deze 100 km pelotonstocht écht iets voor jou!

Ga naar ridefortheroses.nl/routes/ om de gehele routes te bekijken.

Kom ook in actie!

Op zondag 9 september 2018 stappen weer zo’n 10.000 mensen op de fiets voor de Ride for the Roses. In 20 jaar is zo’n 15 miljoen euro bij elkaar gefietst. In Haarlemmermeer gaan we weer voor een prachtig bedrag voor de strijd tegen kanker. Want dat is hard nodig! Doe jij daarom mee? Fiets mee, word sponsor, vrijwilliger of fan! Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.ridefortheroses.nl. 

*route is onder voorbehoud van wijzigingen

 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie