VVC gaat maandag op zoek naar noodplan

7 april 2018 om 18:25 Sport/sport

NIEUW-VENNEP Het wordt voor VVC steeds meer een 5 voor 12 situatie. Zeker na het nieuwe verlies, ditmaal uit tegen ZSGOWMS. "Er zat vandaag helaas niet meer in", aldus hoofdtrainer Rick van IJzendoorn.

"Voor rust konden we het nog op een overbrugbare 1-0 houden. Maar na die knullige 2-0 zie je hoe bij te veel spelers de koppies gaan hangen en dan wordt het eerder 3-0 dan 2-1." Dat eerste gebeurde ook en daarmee stond VVC na 90 minuten opnieuw met lege handen terwijl het spook van degradatievoetbal akelig in zicht dreigt te komen.

"De kwaliteit is er wel, daar is iedereen van overtuigd. Maar bij te veel spelers mis je het vertrouwen en het vermogen om het team op sleeptouw te nemen. Als dan ook nog de kansen die er wel zijn, gemist worden en je ziet hoe we de tegendoelpunten tegenkrijgen, dan is duidelijk dat we in de verkeerde hoek zitten. We hebben gewoon weer een goed resultaat nodig. Iets waar je je aan kunt optrekken."

Van IJzendoorn wil maandag dan ook met alle betrokkenen rond de tafel zitten om een strijdplan op te stellen waar spelers, trainerstaf, begeleiders en bestuur achter staan.

"We mogen gewoon niet meer verliezen. Je moet in deze klasse blijven. Niet alleen voor dit team, maar ook voor de eerstkomende jaren", aldus de hoofdtrainer die wist dat hij niet begon aan een eenvoudige klus. "Maar ik geloof er nog steeds in."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie