Voor Kagia eindigt zaterdag in het zwart

8 april 2018 om 11:42 Sport/sport

LISSERBROEK Het Is Kagia niet gelukt het succes tegen Be Fair (winst) een goed vervolg te geven in de uitwedstrijd tegen Van Nispen. Die werd volgens hoofdtrainer Anton Wijsman met veel passie en verzorgd voetbal op eigen helft vastgezet en dat leverde in de 20e minuut de 0-1 voorsprong op door een kopbal van Timo Sluymer.

Hierna had Kagia het verschil in doelpunten nog groter moeten maken, maar in plaats daarvan kwam Kagia totaal onverwachts in de 30e minuut met 10 man te staan. Tom Hoejenbos kreeg zijn 2e gele kaart wegens ongeoorloofd het veld betreden na blessure. Wijsman: "Volgens ons had de scheidsrechter duidelijk aangegeven 'kom er maar weer in'. Zelfs de bank van de tegenstander riep volmondig "je mag er weer in".

Hierna leek het wel of Kagia niets meer goed kon doen, vervolgt Wijsmamn, "zelfs duidelijke achterballen veranderden in corners voor de tegenstander en aanvallend andersom." De rust werd met 0-1 bereikt.

Na rust startte Van Nispen met veel druk voorwaarts terwijl Kagia nog aan het bijkomen was van de rode kaart. Juist in die fave werd het 2-1, mede door foutjes in de verdediging. Kagia zette vervolgens met 10 man alles op alles op zoek naar het verdiende punt. "Er werd ons zelfs een strafschop onthouden", aldus Wijsman die de smaak van het zure verlies kon wegspoelen met een door Van Nispen aangeboden consumptie. "Prima geste natuurlijk, maar de punten waren ons liever geweest."