Hoofddorp (zon) trekt de lijn van uitwedstrijden door

8 april 2018 om 17:49 Sport/sport

HOOFDDORP Als de term 'thuisvoetballers' nog niet bestaat, dan wordt het hoog tijd om die in te voeren. Want de Hoofddorpers hebben deze zondag opnieuw geen punten gehaald in een uitwedstrijd. Erger nog: ze verloren met 3-2 mede door een slechte eerste helft.

Bij rust stond het al 2-0 voor Uitgeest omdat aan de kant van de Hoofddorpers volgens hoofdtrainer Jerry Verschoor de beleving en inzet ver te zoeken waren. "Ondermaats", vatte hij het met één woord samen. De 1-0 kwam door te ruim dekken, de 2-0 werd een eigen doelpunt omdat de bal vreemd opsprong bij de kopbal richting keeper.

Na rust wel een Hoofddorp dat meer inzet toonde, maar dat dit keer geen geluk had met de scheidsrechter. Eerst weigerde hij een 100 procent zekere penalty te geven (vonden de Hoofddorpers), daarna wuifde hij buitenspel weg terwijl iedereen aan Hoofddorpzijde het wel zag. "Dus verlies je alweer uit", was de conclusie van Verschoor die nog niet in paniek raakt. Het valt hem wel steeds meer op hoeveel punten er thuis gepakt worden en hoe weinig uit. En laat volgende week nu een thuiswedstrijd zijn. Tegen Assendelft dat helemaal onderaan staat.

Hoofddorp (zon) staat op plek 8 met nog zes ploegen daaronder.