Vennep Flyers 1 wint eerste competitiewedstrijd overtuigend

9 april 2018 om 13:14 Sport/sport Deel je nieuws

De Vennepse honkballers zijn het nieuwe honkbalseizoen overtuigend begonnen. Uit bij Blue Birds in Delft werd het 4-14 voor de Flyers in 7 innings. 

De Flyers schoten uit de startblokken. Gerard Krom begon met een honkslag en Jordy Kruijer sloeg met een tweehonkslag 2 punten over de thuisplaat. Kruijer scoorde het 3e punt op een tweehonkslag van Mike Vermeer. Even later bereikte Davy Hamelink het honk door een honkslag. Door de honkslag van Stijn Karelse werd het 4e punt gescoord.

De Flyers begonnen met de 17 jarige Maarten Vloon op de heuvel. Hij kon in de eerste inning niet voorkomen dat Blue Birds tweemaal scoorden. Na een honkslag en 4 wijd konden beide lopers later scoren op een opofferingsslag en een grondbal. De Flyers toonden hun gretigheid door in de 2e inning weer 3 punten toe te voegen. De broers Krom sloegen een honkslag en tweehonkslag, waarna zij wederom konden scoren op een tweehonkslag van Kruijer. Kruijer scoorde op de tweede honkslag van Hamelink. 

In de 3e inning voegden de Flyers 1 punt toe aan het totaal, mede door een tweehonkslag van Vermeer. Inmiddels stond Vloon een goede wedstrijd te gooien. Hij stond geen punt meer toe tot hij werd vervangen in de 5e inning. Inmiddels waren de Vennepers uitgelopen tot een 2-12 voorsprong. Hamelink begon in de 4e inning met een honkslag. Er werd gescoord op een honkslag van Gerard Krom, waarna de honken volliepen door 4 wijd voor Bart Krom. Kruijer kreeg  een vrije loop waardoor het 10e punt over de thuisplaat kwam. In de 5e inning bereikte nieuwkomer Kevin Illis het honk door een tweehonkslag. Door twee veldfouten kon het elfde en twaalfde punt scoren.Van der Leeden sloeg een tweehonkslag in de 7e inning. Nieuwkomer Jazz Voogd volgde met een verre tweehonkslag.Blokker stond in inning 6 en 7 geen punten meer toe. Eindstand 4-14 in het voordeel van de Vennepers. De Vennepers sloegen gezamenlijk maar liefst 19 honkslagen.

Coach Pascal von Söhsten was blij met overtuigende overwinning. “Na een voorbereiding waarin wij weinig buiten hebben kunnen trainen en 2 wedstrijden werden afgelast zag ik vandaag een gretig team. Op sommige momenten te gretig, maar al met al is dit een uitstekend begin”. 

De Flyers spelen aanstaande zondag hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Dit is gelijk een streekderby als The Flags uit Lisse op bezoek komen. Traditioneel wordt hier de eerste bal gegooid door een special guest, en komen de spelers het veld op met de jongste jeugd. Aanvang 14:30 uur.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie