Bakker Gerard is trots op de met goud gekroonde kerststol.
Bakker Gerard is trots op de met goud gekroonde kerststol. Ton Dijkstra

Twee keer goud voor de Hoofddorpse Bakker Gerard

16 december 2020 om 11:28 Zakelijk

HOOFDDORP De boterstol (Kerstbrood) en kerstkransjes van Bakker Gerard zijn door Nederlands Bakkerij Centrum met goud bekroond. “En daar ben ik trots op”, lacht een blije bakker Gerard. “De credits moet ik overigens wel onze bakker Johan geven, hij is tenslotte de bakker van de kerststol.”

Ook voor de bekende Hoofddorpse bakker, begin 2021 viert hij zijn 20 jarig bestaan, is het een rare tijd. “De bakkerij loopt wel aardig, maar de dagelijkse bestellingen door bedrijven blijft met al het thuiswerken achter.” Toch laat hij weten dat zijn kerststol flink wordt afgenomen, zelfs door bedrijven van ver buiten de poldergrenzen. Aangezien de kerststol een afmeting heeft van 80 cm, heeft hij special dozen laten maken om de broden goed te kunnen verpakken.

In deze ‘bijzondere’ kerstperiode heeft Bakker Gerard extra aandacht voor de aankleding van zijn winkel. In de vitrine kunnen bezoekers, maar ook voorgangers, genieten van een heus kerstdorp voorzien van draaimolen en kabelbaan. “Er komt hier elke dag een man speciaal langslopen om van het dorp te genieten”, laat de bakker met trots weten. “Daar doe je het dan toch voor, mensen laten genieten.”

Naast het succesvolle kerstbrood heeft Bakker Gerard nog een andere troef, namelijk de met goud bekroonde kerstkransjes. “Dat is een bijzonder recept waar ik het geheim niet van prijs ga geven. Mensen moeten dat maar komen proeven”, doet hij geheimzinnig.

OLIEBOLLEN De oliebollen komen er weer aan. Voor Bakker Gerard breek daardoor een drukke tijd aan. Om zijn klanten goed te kunnen bedienen de komende tijd mag hij de kapperszaak naast hem gebruiken. Hier kunnen de mensen op veilige afstand en met inachtneming van alle Covid-19 regels oliebollen kopen. “Deze kunnen ze van tevoren overigens al bestellen, maar ook gewoon op de dag zelf komen ophalen.”

ACTIE Voetbalclub Overbos heeft Bakker Gerard benaderd om hem te helpen bij de verkoop van de oliebollen. “Als trouwe sponsor van het jaarlijkse oliebollentoernooi van onze vereniging, wat dit jaar uiteraard geen doorgang heeft, willen wij iets terug doen voor hem”, laat de club weten. “Leden kunnen bij ons oliebollen bestellen en bij 10 oliebollen doneert Bakker Gerard twee oliebollen aan het Spaarne Gasthuis.” De oliebollen kunnen op oudejaarsdag tussen 12.00 en 13.00 uur bij de club worden opgehaald. Bestellen kan via www.overbos-shop.nl.

De bakker gaat zelf nog een stapje verder. “Ik wil graag iets doen voor de mensen in de zorg. Daarom doneer ik voor elke 10 oliebollen die klanten bij mij in bakkerij kopen er ook nog eens 2 aan het Spaarne Ziekenhuis”, besluit de Hoofddorpse bakker. “Deze ga ik zelf na de kerstdagen afleveren in het ziekenhuis.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie