Afbeelding
Henk van Ommeren

Een Dijk van een Dorp

19 april 2018 om 07:27 lokaal

SPAARNDAM Hoewel er een groot aantal verenigingen en activiteiten zijn in Spaarndam, zijn er toch mensen die eenzaam zijn of te weinig beweging krijgen. Een aantal personen besloten een stichting op te richten om hier iets aan te gaan doen. De opzet werd zelfs nog iets breder door ook kunst, cultuur en eten hierbij te betrekken.

Huisarts Pascal Hendriks van Medisch Centrum de Sluis kwam in haar praktijk regelmatig mensen tegen die te weinig bewegen of eenzaam zijn. Met een aantal organisaties in Spaarndam, die hiermee bezig zijn, ontstond het initiatief om een stichting op te richten. Deze stichting met de naam "Dijk van een Dorp" moest zich bezig houden met Sport en Beweging, met Elkaar, Kunsten en Cultuur en Lifestyle en Gezondheid. De initiatiefnemers zijn: Pascal Hendriks (huisarts), Jorri van der Aar (Fitness trainer), Roland Bakker (Manueel therapeut), Han Steketee (Fysiotherapeut) Nanda van der Linde (Fysiotherapeut), Sacha Goossens en Cees van de Kraats (beide Health Care). Gezamenlijk besloten zij om een programma op te stellen waarin alle aspecten aan de orde zouden komen. Dit in samenwerking met de (sport)verenigingen in het dorp. Het programma startte op 14 april en duurt ongeveer 8 weken tot 14 juni. De bedoeling is om dit een of twee keer per jaar te herhalen.
In het Dorpscentrum was een uitgebreide informatiemarkt opgezet. Ook werden er allerlei demonstraties en workshops gegeven.

Ook aan het gezamenlijk eten was gedacht. Wethouder Raymond van Haeften van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude kwam om de aftrap te verrichten. Hij gaf aan dat hij vanuit de gemeente al eerder alle verenigingen in de gemeente bezocht had. Als  sportwethouder hechtte hij veel belang aan sport en beweging. Vandaar dat hij dit initiatief heel belangrijk vond. Vooral ook omdat het in een nog veel breder kader is getrokken en ook het samen dingen doen een belangrijk punt is. Tenslotte overhandigde hij de voorzitter van de stichting als een soort aanmoediging een cheque van 2.000 euro om kosten te kunnen dekken. Informatie over de activiteiten op www.dijkvaneendorp.nl.
 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie