en printers voor Somalië

27 september 2007 om 00:00 Nieuws

De basisschool heeft namelijk nieuwe apparatuur kunnen aanschaffen, waardoor de computers, inclusief de randapparatuur, aangeboden kon worden aan de Stichting SADO (Somali Aid Development Organisation). Deze stichting, opgericht door dr. Abdi Mohamed Ahmed en zijn vrouw, beide geboren in Somalië, ijvert voor de wederopbouw van een land waar het de inwoners aan bijna alles ontbreekt. Meest schrijnend zijn het gebrek aan goed onderwijs, geschoolde arbeidskrachten, gezondheidszorg en schoon drinkwater. En aan goede apparatuur zoals computers die kunnen helpen bij het terugdringen van analfabetisme. De computers die nu ingezameld zijn (ruim dertig stuks) de ongeveer veertig monitoren en de drie printers zijn een eerste stap in die richting.

De Tovercirkel doet belangrijke donatie HOOFDDORP - Een bus vol en ook nog eens vier auto’s met computers, monitoren en printers. Die konden dinsdagochtend opgehaald worden bij de Tovercirkel in Hoofddorp.

De apparatuur gaat overigens niet meteen maar Somalië, maar wordt in afwachting van vervoer tijdelijk opgeslagen in Rijsenhout.

Daar worden binnenkort ook de computers neergezet die het Nova College ter beschikking heeft gesteld.

Alle apparatuur staat en ligt nu te wachten op vervoer naar Mogadishu. Daarvoor moeten dan wel eerst de financiële middelen gevonden worden. Lezers die het vervoer financieel willen ondersteunen, kunnen een bedrag overmaken op 3060330 tnv van de stichting Sado.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie