Mazda/KIOS met matig schotpercentage in tweede helft naar verlies tegen Luno

27 september 2007 om 00:00 Nieuws

t Veldkorfbal

NIEUW-VENNEP - In de uitwedstrijd van KIOS tegen Luno in Linschoten trok de ploeg van coach Arjan ten Dam met 13-10 aan het kortste eind. Naast de positieve zaken als inzet, felheid op de bal en het uitvoeren van de basisafspraken, vielen er ook een tweetal minpunten te noteren. Van de 13 tegentreffers kwamen er 10 uit dameshanden en een zeer matig schotpercentage met slechts vier doelpunten in het tweede bedrijf.

Coach ten Dam: “Luno speelde vorige week Fiducia/Vleuten met 20-10 van de mat - de ploeg waar wij eerder gelijk tegen speelden - en wij wisten dus dat er het erg lastig in Linschoten zouden krijgen. Maar met in het achterhoofd de sterke tweede helft tegen Dijkvogels van vorige week, gingen we toch vastberaden deze wedstrijd in. Even leek het erop dat Luno ons er behoorlijk van langs zou geven, maar na een 5-1 achterstand vond KIOS de rust en het vertrouwen om het tij te keren. Lennart Poot, Robin Hulsbos, Patricia Kroon en Peter Roeloffs 3x wisten de achterstand om te buigen naar een 5-6 voorsprong. Dit was ook de stand waar we de rust mee in gingen.

Aan het begin van de tweede helft wist de thuisploeg zich wat te herpakken en nadat het nog 7-7 had gestaan, sloegen de Linschotenaren een gaatje en werd het 10-7. KIOS wist nog twee fraaie doorloopballen te scoren via Lennart Poot en Arjan de Boer en ook Patricia Kroon pakte nog een bekeken doelpuntje mee onder de paal. Luno wist echter in de tussentijd eveneens driemaal te scoren en daardoor eindigde dit duel met een 13-10 eindstand. Opmerkelijk was, dat de Luno-coach zijn ploeg een vrij moeizame tweede helft zag spelen, maar wel acht keer zag raakschieten en daardoor de wedstrijd wist te winnen. Ik zou het helemaal niet erg vinden als ons dat ook een paar keer gaat gebeuren dit seizoen.”

Zaterdag 29 september neemt Mazda/KIOS het op tegen Velocitas/Leiderdorp aan de Eugenie Prévinaireweg 100 te Nieuw-Vennep (15.30 uur).