The Falcons

27 september 2007 om 00:00 Nieuws

Basketbal

Het Spectrum strijdtoneel rolstoelbasketballers HOOFDDORP - De autoloze zondag in Amsterdam werd ook een puntenloze zondag voor het damesteam van BV Hoofddorp, dat met 60-43 in de Apollohal verloor van The Falcons. Het rolstoelbasketbalteam van BV Hoofddorp neemt op zaterdag 29 september deel aan een plaatsingstoernooi voor de nationale bekercompetitie.

Vanaf de eerste periode werd er full-court verdedigd door de thuisploeg en had BVH duidelijk moeite om haar eigen spel te spelen. Wel werd er hard gewerkt in de verdediging, waardoor deze periode werd afgesloten met een 13-9 achterstand. In de tweede periode volhardde Falcons in hun full-court press, maar nu had BVH daarop wel steeds een goed antwoord met scores van met name Hilly Speelmans en Fairouz Kaddour. In deze periode werd er ook veel meer gefloten door de scheidsrechters, veelal in het nadeel van de Hoofddorpers, waardoor Joyce Lowies al in snel in foutenlast kwam. Met een periodestand van 17-15 werd daardoor de ruststand bepaald op 30-24.

In de derde periode liet BVH zich intimideren, waardoor het aanvallend niet soepeltjes verliep en er ook de nodige gaten vielen in de verdediging, waardoor de thuisploeg kon uitlopen. Ook Hilly Speelmans kwam door streng fluiten in foutenlast en dat leverde een periodestand op van 16-8. In de laatste periode startte BVH met een full-court press en kreeg men meer grip op de wedstrijd, vielen er aanvallend meer scores en verliep de verdediging ook prima. Maar de achterstand, opgelopen in de derde periode, was te groot om nog volledig weg te werken. Eindstand: 60-43. De eerstvolgende wedstrijd van de ploeg van coach David Leisiwal is op zondag 7 oktober tegen US in Amsterdam (14 uur).

Rolstoelbasketbalteam BV Hoofddorp deelnemer aan plaatsingstoernooi

Het rolstoelbasketbalteam van BV Hoofddorp neemt op zaterdag 29 september deel aan een plaatsingstoernooi voor de nationale bekercompetitie. De organisatie hiervan is in handen van BVH en vindt plaats in SportPlaza Het Spectrum in Hoofddorp. Hier zal door een negental teams in twee poules gestreden worden tussen 10 en 18 uur voor definitieve plaatsing. De BVH-rollers komen in actie in de A-poule tegen SC Antilope (11 uur), tegen SC Devedo (15 uur) en tegen ISV Hengelo (17 uur). In de B-poule treffen de teams van ProBuild Lions, BV Lely Amsterdam, BC Verkerk, Achilles’71 en Aroows’81 elkaar. Tijdens de open dag van de “Maand van het Aangepast Sporten” is wethouder Jeroen Nobel zo enthousiast geworden, dat hij heeft aangekondigd ook tijdens dit toernooi zijn gezicht te laten zien.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie