Wederom winst voor herenteam BV Hoofddorp

27 september 2007 om 00:00 Nieuws

Basketbal

HOOFDDORP - De eerste thuiswedstrijd van de herenploeg van BV Hoofddorp tegen The Jugglers/Enschede werd moeizaam met een 70-67 (29-33) winst afgesloten. Met deze winst blijft de ploeg van coach Ron Ribbelink ongeslagen in de eerste divisie.

Coach Ribbelink: “BVH startte goed met driepunters van Jeffrey de Vries Andries en Laurens Bijl, maar de ploeg zag ook te gemakkelijk missers aan zich voorbij gaan. Met een periodestand van 15-15 gingen wij de tweede periode in en daarin liep het beduidend wat minder. We waren daarin niet beweeglijk genoeg tegenover de lange ploeg uit Enschede en bovendien werd te snel voor de schotoptie gekozen en hadden we weinig tegen hun reboundkracht in te brengen. De bezoekers hadden hier geen boodschap aan en trokken de periodewinst (14-18) naar zich toe, waardoor er een 29-33 ruststand op het scorebord kwam te staan.

Het was dus nodig in die tweede helft de bakens te verzetten en ook wat meer verdedigende druk te geven, maar vooral actiever positiespel in de aanval te spelen. Daar profiteerde Bas Snijders aanvankelijk van met een drietal scores en leken wij even goed te zitten, maar Jugglers verzette zich taai en counterde vanaf de 6e minuut met een 0-8 run. Dit was meteen voor mij het moment om een time-out te nemen. Mijn ploeg zette daarna zijn tanden in de Jugglers-aanval en kwam ook zelf weer tot scoren. Met name Fabio van Hooijdonk voegde de nodige punten aan het BVH-totaal toe aan het eind van die derde periode, waardoor de achterstand flink werd teruggebracht (48-52). De vierde periode werd de beste. Jugglers wist in acht minuten slechts 9x te scoren, terwijl wij daar 20 tegenover plaatsten (68-61). Uiteindelijk wonnen we nipt (70-67).”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie