Meerwaarde start nieuwe groep ‘Schoolplein’

27 september 2007 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Stichting Meerwaarde start binnenkort met een nieuwe groep Schoolplein in wijkgebouw De Boerderij in Hoofddorp. Schoolplein is bestemd voor bewoners van 55 jaar en ouder die op zoek zijn naar een praatje, een activiteit, gezelschap of een kennismaking met een andere bewoner, misschien wel uit dezelfde buurt. De deelnemers komen tien keer bijeen om elkaar te leren kennen en om eventueel gezamenlijk iets te organiseren. De ‘leiding’ is in handen van twee vrijwilligers. Zij doen dit in samenwerking met het sociaal cultureel werk voor 55-plussers van Stichting Meerwaarde. Aan deelname zijn geen kosten verbonden, met uitzondering van de koffie of thee en een eventueel uitstapje.

De ouderen komen elke keer van 9.15 tot 10.45 uur bij elkaar in het wijkgebouw bij het winkelcentrum in Pax.

Aanmelden kan bij het cursusbureau van Meerwaarde via (023) 569 88 61 van maandag t/m donderdag 9 tot 12 uur. Er is ook een folder bij Meerwaarde verkrijgbaar.

Ervaring

Mevrouw De Jong is één van de deelnemers aan zo’n Schoolplein. Zij is daar zo enthousiast over geworden, dat zij nu zelf, met een andere vrijwilliger, leiding gaat geven aan een nieuwe groep. “Wat mij vooral getroffen heeft bij het Schoolplein was de uitnodigde én vrijblijvende toon. Je mag meedoen en je mag meepraten.” Vervolgens: “Ik was net verhuisd naar Hoofddorp toen ik een verhaal over het Schoolplein las. En omdat ik hier nog weinig mensen kende, ben ik er naar toe gegaan. Natuurlijk was dat spannend, maar - ach, dacht ik zo - niet geschoten is altijd mis.” Ze heeft er geen spijt van gekregen. De gesprekken waren leuk en ze hield er meerdere bekenden aan over die ze af en toe nog ontmoet. “Je hoort weer eens een ander verhaal. En je merkt dat je niet alleen staat bij bepaalde zaken. Echt, er ging een wereld voor mij open en daarom raad ik iedereen die behoefte heeft aan een praatje om mee te doen met het Schoolplein. Het is echt leuk en nog gratis ook.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie