Vrijwilligers en Beursvloer zien elkaar in het raadhuis

27 september 2007 om 00:00 Nieuws

Dit jaar wordt bovendien door wethouder Arthur van Dijk voor het eerst een onderscheiding uitgereikt, de MBO (maatschappelijk Betrokken Ondernemen) Award, aan één van de deelnemende bedrijven. Tijdens de vrijwilligersmanifestatie worden vrijwilligersorganisaties in het zonnetje gezet en zullen de vrijwilligersprijzen 2007 uitgereikt worden.

Samen ondernemen geeft meerwaarde HOOFDDORP - Onbetaald en vanuit betrokkenheid een bijdrage leveren aan je omgeving staat centraal op 2 november tijdens de Vrijwilligersmanifestatie & Beursvloer in het Raadhuis te Hoofddorp. Op de Beursvloer bieden bedrijven vanuit hun maatschappelijke betrokkenheid hun hulp aan non-profit organisaties.

Eén keer in de twee jaar geeft de gemeente Haarlemmermeer blijk van haar grote waardering voor de enorme vrijwillige inzet in de polder. Binnen de gemeentegrenzen zijn ongeveer 700 vrijwilligersorganisaties actief op allerlei terreinen, de sport, de zorg, in kunst en cultuur en het welzijn zet 23 % van de Haarlemmermeerse bevolking zich regelmatig, op vrijwillige basis, in. Het is niet voor niets dat het vrijwilligerswerk gezien wordt als het cement van onze samenleving. Onder de aanwezige vrijwilligersorganisaties worden ook dit jaar weer acht prijzen van 500 euro verloot.

Ook het bedrijfsleven in Haarlemmermeer wordt zich steeds meer bewust van hun plaats in de lokale samenleving en hun maatschappelijke rol daarin. Steeds meer bedrijven zien de meerwaarde van het maatschappelijk betrokken ondernemen. De Beursvloer biedt hen een manier om daar invulling aan te geven. Op de Beursvloer kunnen vragen van maatschappelijke organisaties worden gematched met het aanbod van bedrijven in de vorm van tijd, kennis, advies materiaal en toegang tot netwerken. Dit alles met gesloten beurzen.

Maatschappelijke organisaties wordt gevraagd zich in te leven in het belang van de biedende bedrijven en een tegenprestatie te bedenken. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een stukje pr, het bieden van branchekennis, of het beschikbaar stellen van een representatieve ruimte. Hierdoor ontstaat er een “win-win”-situatie, vandaar het thema van deze manifestatie: “Samen ondernemen geeft meerwaarde”.

Het programma begint om 15 uur. Om 15.30 uur verricht burgemeester Theo Weterings de trekking van de vrijwilligersprijzen. Van 16.30 tot 18 uur vindt de Beursvloer plaats. Andy Houtkamp is de spreekstalmeester. Na de beursvloer worden de gemaakte matches bekendgemaakt en reikt wethouder Arthur van Dijk de MBO (Maatschappelijk Betrokken Ondernemen) Award 2007 uit. Vrijwilligersorganisaties kunnen zich aanmelden via www.vrijwilligerswerkhaarlemmermeer.nl Wie als bedrijf of maatschappelijke organisatie wil meedoen aan de Beursvloer, dient zich apart in te schrijven via www.beursvloerhaarlemmermeer.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie