Woningen in kantoorgebouw

27 september 2007 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - In het Telenor-kantoorgebouw aan de Kruisweg in Hoofddorp komen vermoedelijk zeventig tot tachtig woningen. Het college van burgemeester en wethouders heeft aangegeven mee te willen werken aan deze omzetting.

Dura Vermeer en Woonmaatschappij hadden het college gevraagd een uitspraak te doen over de ontwikkelingsmogelijkheden van deze locatie. Woningbouw past niet binnen de huidige bestemming maar sluit wél naadloos aan op het gemeentelijke beleid.

Wethouder Herman Tuning wijst in dit verband op passages uit het collegeprogramma. In lijn daarmee stemde het college eerder al in met de herontwikkeling tot woningbouw van de nabijgelegen locatie Kruisweg/Boslaan. Dat was in de zomer van 2006. De voorbereidingen van deze herontwikkeling zijn in gang gezet.

Burgemeester en wethouders stellen een aantal voorwaarden aan de omzetting in woningen van het Telenorgebouw. Zo is het maximum aantal bouwlagen op zes gesteld. Dit mede met het oog op de nabijheid van luchthaven Schiphol en de wettelijke eisen die als gevolg daarvan voortvloeien uit het Luchthavenindelingsbesluit (LIB).

Verder vindt het college dat er sociale huurwoningen moeten komen in het gebouw. Ook mogen goedkope koopwoningen voor starters niet ontbreken, aldus wethouder Tuning.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie