Jongerenwerkers van Meerwaarde opgepakt

27 september 2007 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De politie heeft vorige week woensdagavond drie jongerenwerkers van de stichting Meerwaarde opgepakt die zich zouden hebben bemoeid met de arrestatie van een jonge fietsendief. Er is inmiddels een diepgaand onderzoek gestart naar het incident.

De politie kreeg woensdagavond rond 20 uur een melding dat er in de wijk Toolenburg een fiets was gestolen door een 13-jarige jongen. Deze jongen is een bekende van de politie. Het incident vond plaats in de directe omgeving van de ‘Bus2Be’ van Meerwaarde die op dat moment aan het Markenburg stond.

De politie en Meerwaarde verschillen van mening over de gang van zaken. Een aantal medewerkers van Meerwaarde bemoeide zich volgens de politie met de arrestatie van de fietsendief en is daarop aangehouden. Volgens de stichting hebben de jongerenwerkers juist geprobeerd te bemiddelen bij de politieactie. Voor de politie waren er meer redenen voor aanhouding. De betrokken jongerenwerkers zijn na verhoor vrijgelaten.

Burgemeester Theo Weterings betreurt de gang van zaken en wil opheldering. Directeur Ben Ottens van Meerwaarde en waarnemend politiechef Evert Prinssen steunen de burgemeester daarin. Het onderzoek wordt gedaan onder verantwoordelijkheid van de officier van justitie. Betrokken partijen weigeren verder commentaar.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie