27 september 2007 om 00:00 Nieuws

Keep Them Rolling Rondrit

LISSERBROEK -

Het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ‘40-’45 houdt op zaterdag 29 september opnieuw de Keep Them Rolling rondrit. De originele voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog rijden deze dag door de polder om de herinnering aan de ´rijdende´ bevrijders levend te houden. De rit wordt gereden door onder andere Jeeps, Dodges, GMC’s en Harley Davidson motoren, Scoutcar en Diamond truck.

De tocht begint om ongeveer 12 uur bij het CRASH museum aan Gansoord, waarna via de Lisserweg, Hoofdweg, Venneperweg, Rijnlanderweg, Bennebroekerweg, en Hoofdweg gestopt wordt bij de Algemene Begraafplaats. De voertuigen gaan na een korte plechtigheid via de Vijfhuizerweg, Aalsmeerderweg, Fokkerweg, Aarbergerweg, Aalsmeerderdijk, Aalsmeerderweg, Rijnlanderweg, Lisserbroekerweg en Lisserweg naar het CRASH-museum.

Voor bezoekers van het museum bestaat een beperkte mogelijkheid mee te rijden in de authentieke voertuigen. Bij terugkomst vindt rond 16 uur de officiële eigendomsoverdracht plaats van de Spitfire die in het museum staat.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie