Klachten over plaveisel in centrum Hoofddorp

27 september 2007 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Er zijn klachten over het plaveisel in overdekte winkelcentrum De Vier Meren en de passage naar het Polderplein in het centrum van Hoofddorp. Raadslid Ron Heimerikx van de HAP bracht dat donderdagavond ter sprake tijdens de rondvraag in de gemeenteraad.

Volgens Heimerikx klagen bezoekers van het winkelcentrum dat sommige stenen heel glad zijn en andere juist weer stroef. Er zou al een persoon zijn arm hebben gebroken bij een val. Ook ouderen die slecht ter been zijn niet erg te spreken over het plaveisel. Het raadslid vroeg het college of het plaveisel wel overeenkomstig de bouwvoorschriften is aangebracht en voldoen aan de bouwvergunning. Het HAP-raadslid kreeg bijval van fractievoorzitter Hans Hekstra van de ChristenUnie-SGP, die dezelfde signalen had gekregen.

Wethouder Jeroen Nobel zei dat hij nog niet had kunnen natrekken of de ondergrond in het overdekte winkelcentrum aan de bouwvergunning voldoet, maar dat hij dit alsnog ging doen. Volgens hem lag het voor de hand dat winkeliers bij de eigenaar van het winkelcentrum zouden gaan 'piepen als ze hun klanten zien glijden'. Nobel beloofde de klacht te bespreken.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie